Sport

2015.01.06. 15:34

Budapesten ez nem ment volna...

Nyíregyháza - A lettek, a görögök és a franciák lesznek a magyar válogatott ellenfelei – Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A lettek, a görögök és a franciák lesznek a magyar válogatott ellenfelei – Nyíregyházán.

Aligha bizonyíthatná ékesebben, mennyire komolyan veszi Nyíregyháza a házigazda szerepet, minthogy a pénteken kezdődő férfi junior világbajnoki selejtezőt beharangozni hivatott sajtótájékoztató a Városházára hirdették meg. Miközben a nemzeti együttes éppen javában gyakorolt az eseménynek otthont adó bujtosi csarnokban, így Demeter György szövetségi edző igazoltan maradt távol – dr. Kovács Ferenc polgármester, Németh Lajos, az országos szövetség szakmai kollégiumának vezetője, és Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője a rendezvény részleteit taglalta.

– A sportág nagy hagyományokkal bír nálunk, igaz, leginkább női vonalon, de az NRK öt bajnoki címe, és a hat kupagyőzelem önmagáért beszél, és talán nem állunk meg itt – nyitotta a közvetlen hangulatú közös diskurzust dr. Kovács Ferenc. – Utánpótlásvonalon is rendkívül eredményesek vagyunk, elég, ha azt mondom, valamennyi korosztályos válogatottban található nyíregyházi tehetség. A felújított bujtosi csarnokban örömmel fogadjuk a tornára csapatokat, annál is inkább, mert egy egy vendégszerető város!

Német Lajos sztorizós kedvében volt. Az elöljáró felidézte, amikor az NRK ellenfeleként az általa irányított együttes nyerni tudott a bujtosi oroszlánbarlangban, amit a nézők nehezen viseltek... Továbbá arról is regélt, hogy a Városi Stadion réges régi, süllyesztett, ma már legendásnak számító pályáján olyannyira fúlt a szél, hogy a jegyzőkönyvet egy hatalmas disznóölő késsel rögzítették az asztalhoz. Persze, a válogatott csapatvezetőjeként komolyabb témákat is érintett.

– Személy szerint mindig szívesen jövök Nyíregyházára, és pesti emberként megmondom őszintén, egyáltalán nem bánom, hogy itt rendezzük ezt a tornát. Vidéken sokkal nagyobb érdeklődés kíséri a meccseket, sőt, a fővárosban ennél az asztalnál is fele annyian ülnének most velem szemben, mint itt. A vendégszeretetből már ízelítőt kaptunk: a napi két edzés mellett nem kis bravúr volt elintézni a szerelések mosását, amit gyorsan sikerült megoldani. Budapesten ez nem ment volna... Pénteken Lettországgal kezdünk, majd Görögország, vasárnap pedig Franciaország következik. Az ellenfelekről valójában semmit nem tudunk, ami lehet hátrány, ugyanakkor előny is. Információ híján legalább nincs mitől megijedniük a fiúknak,. Az első helyezett ut a világbajnoki döntőbe, és természetesen a mi célunk a tornagyőzelem.

Ehhez csak annyit: a magyar gárda valamennyi napon 18 órakor lép a BUSZACSA küzdőterére.

Akiből klasszis lehet

Németh Lajos további érdekességekkel is szolgált. Ekképpen például arról, hogy a magyar válogatott legnagyobb sztárja, egyben legifjabb tagja, Pádár Krisztián. A tizennyolc esztendős, 198 centis, kecskeméti nevelésű titán nyáron légiósnak állt. A nagy tehetségnek kikiáltott játékossal két éves szerződést között a belga bajnokság egyik élcsapata, a NOLIKO Maaseik. A fiatal kora ellenére már is magyar bajnok, illetve kupagyőztes reménység szánmára tehát hamar megadatott a lehetőség, hogy külföldön bizonyítson. Ráadásul mindjárt több fronton, új klubja ugyanis a hazai porond mellett a Bajnokok Ligájában is érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!