Sport

2015.01.20. 12:07

Elkerülni a nagyobb botrányt...

Encsencs - A kialakult helyzet miatt az encsencsi csapat edzője jobbnak látta, ha nem folytatják a meccset.

Encsencs - A kialakult helyzet miatt az encsencsi csapat edzője jobbnak látta, ha nem folytatják a meccset.

Mint arról beszámoltunk, a 3. Arany Fácán műfüves felkészülési torna nyírbátori nyitófordulójában a 49. percben félbeszakadt a Nyírgyulaj–Encsencs futballmeccs. A megyei első osztályú együttes 1–0-ra vezetett a szombati találkozón, amikor – miután a csapat harmadik labdarúgója kapott piros lapott – az encsencsi csapat levonult a pályáról.

– Ragyogó meccset kezdtünk játszani a Nyírgyulajjal, majd olyan szituációk alakultak, amikor velünk szemben szabálytalankodtak, azért semmit nem ítélt a játékvezető, nekünk viszont minden megmozdulásért azonnal osztotta a lapokat – taglalta a történteket Szedlár János, az Encsencs edzője. – A harmadik kiállítást követően jobbnak láttam, ha nem folytatjuk... Már csak azért sem, hogy elkerüljük a nagyobb botrányt. Megjegyzem, ezzel a bíróval volt már afférunk Gávavencsellőn, a tavaszi idényből előrehozott bajnoki mérkőzésen finoman szólva sem szimpatizált velünk. Sok éves pályafutásom alatt még nem találkoztam hasonlóan elfogult ténykedéssel, a nézők is fel voltak háborodva. Ehhez még annyit: a gólt teljesen szabálytalan körülmények között szerezte az ellenfél, amit a spori „természetesen” megadott.

További bonyadalom származhat abból, hogy a vasárnap, a 2. Nyírerdő Kupa megyei teremtorna újfehértói selejtezőcsoportját ugyan megnyerte az Encsencs, de a figyelmeztetés dacára bevetette az egy nappal korábban kiállított játékosokat...

– Vasárnap reggel az Igazgatóság illetékesei eljöttek Újfehértóra – közölte Szedlár János. – Köszönöm Krizán Sándor megyei Igazgatónak, hogy ő is ott volt, tájékozódott, mert valószínűleg érezte, itt valami történt... Ebben a beszélgetésben elhangzott, hogy nem szerepelhetnek a a Gyulaj ellen kiállított játékosok. Csakhogy arról még kevesen tudnak, a nyírbátori meccs után, levonulás közben még három játékosomat, második sárga lappal ugyancsak kiállított a bíró. Mind a hat ember a kezdőcsapat tagja... Ennek azért van jelentősége, mert Fehértón tizenkét futballista állt rendelkezésre, köztük öten azok közül. akik érintettek voltak ebben az ügyben. Nélkülük gyakorlatilag ki sem tudunk volna állni, ráadásul ez felkészülési lehetőség és nem azért indultunk, hogy a padon ültessem a fiúkat. Másfelől, mindkét tornára tisztességesen beneveztünk, befizettük a pénzt, az én értelmezésem szerint pedig a két eseményt nem lehet összemosni. Végignéztem a versenykiírást, amiből nem derült ki, hogy az egyik rendezvényen leküldött játékosok a másik tornán nem léphetnek pályára.

Szó se róla, borítékolható, hogy a fegyelmi tárgyalás nem ígérkezik egyszerű menetnek...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!