Sport

2015.01.14. 16:19

Felnőtté váltak, Sportcentrum a nevük

Nyíregyháza - Új nevet és szervezeti felépítést kapott a megyeszékhely sportéletét irányító gazdasági társaság.

Nyíregyháza - Új nevet és szervezeti felépítést kapott a megyeszékhely sportéletét irányító gazdasági társaság.

Utánpótlás- és felnőttkorú atléták, úszók, kézi-, kosár- és röplabdázók valamint a szakágvezetőik ültek egy asztalhoz szerdán délután a nyíregyházi városházán. Ők eddig nagyobbrészt a Nyírsuli kötelékébe tartoztak, innentől kezdve a Nyíregyházi Sportcentrumot képviselik, vagy fogják képviselni.

– A tavaly év végéig a Nyírsuli Nonprofit Kft. nevet viselő szervezetnek megnőtt a feladata, a négy éve még korosztályos sportolók felnőtté váltak, a korábbi névvel pedig hajlamosak voltunk csak az utánpótlássporttal azonosítani őket – indokolta a névváltoztatást dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Ez már messze nem így van, hiszen olimpián, világversenyeken szereplő egyéni sportolók vagy élvonalbeli bajnokságban játszó csapatok képviselői ülnek a körünkben. A változás azonban nemcsak formai, a hatékonyság javulását is várjuk tőle, úgy a költségek szempontjából, mint eredményességben is.

A Nyíregyházi Sportcentrum három pillére a Bujtosi Szabadidőcsarnok igazgatósága, az élsportigazgatóság és az utánpótlásigazgatóság. Előbbit Hajnal Gusztáv vezeti, az élsport Sitku Ernőhöz az utánpótláskorúak sportja Kőhalmi Richárdhoz tartozik a jövőben.

Technikailag a váltás azt jelenti, hogy az egyéni sportolók innentől kezdve a Nyíregyházi Sportcentrum (NYSC) színeiben versenyeznek majd, a csapatokban a szponzornevek párosulnak a városéval, vagyis a női röplabdázók a jövőben Fatum-Nyíregyháza néven szerepelnek.

További részletek a Kelet-Magyarország 2015. január 15-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!