Sport

2015.01.28. 10:41

Igazi mérce lesz a torna

Nyíregyháza - Az I. HUN-IOR nemzetközi utánpótlás eseménynek ad otthont Nyíregyháza és a megye hét városa.

Nyíregyháza - Az I. HUN-IOR nemzetközi utánpótlás eseménynek ad otthont Nyíregyháza és a megye hét városa.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség szervezésében rendezik meg az I. HUN-IOR nemzetközi utánpótlás tornát február 7-8. között – adták hírül az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A nagyszabású seregszemlén négy korosztályban (junior lány és fiú, valamint U13 és U14) harminc csapat közel hatszáz játékosa méri össze tudását. Tizenhárom külföldi együttes lép pályára, amelyek a román, szlovák és ukrán színeket képviselik. A tornák selejtezőit szombaton, hét– Csenger, Demecser, Kisvárda, Nagykálló, Nyírbátor, Tiszavasvári, Vásárosnamény – szabolcsi város ad otthont, a döntőknek a bujtosi csarnok, illetve a helyosztóknak a nyíregyházi Wesselényi-iskola lesz a házigazdája.

A hagyomány teremtő célból életre hívott torna lebonyolításával a szövetség a sportág népszerűsítése mellett – nem titkoltan – a megye településeinek határokon túli bemutatkozását is szeretné elérni.

– Bízom benne, hogy a szakmai fejlődést szolgálja a rendezvény, elvégre lehetőség nyílik a környező országok csapataival összemérni erőnket, ez pedig igazi mérce lesz mindannyiunk számára – öntötte szavakba röviden a lényeget Dr. Teschmayer Gábor megyei elnök, aki Márkus Gizella utánpótlás koordinátor társaságban foglalt helyet az asztalnál. – Reményeink szerint jövőre még több nemzet bevonásával tudjuk tető alá hozni a tornát, mert egyértelmű cél, hogy bővítsük a résztvevő országok létszámát.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!