Sport

2015.01.16. 07:14

Jó kondival vágtak neki a felkészülésnek

Nyíregyháza - Pénteken vért vesznek a Szpari focistáitól, szombaton pedig orvosi vizsgálat következik.

Nyíregyháza - Pénteken vért vesznek a Szpari focistáitól, szombaton pedig orvosi vizsgálat következik.

Konditerem, teniszcsarnok, műfüves pálya! No, meg a stadion hatszázas köre! Ezeken a helyszíneken készülnek a tavaszi rajtra a Nyíregyháza Spartacus focistái. Csütörtökön két tréning volt. Délelőtt a teniszcsarnokban trenírozta játékosait Mátyus János vezetőedző, majd jöhetett egy kis körözés a hatszázason. Délután az örökösföldi műfüvön folytatódott a felkészülés, továbbra is jó hangulatban gyakoroltak a focisták. Köztük már Zorán Kosztics is, aki kisfia születése miatt egy nappal tovább maradhatott otthon.

– Végeztünk egy felmérést, ez alapján látszik, hogy mindenki becsületesen elvégezte azt a munkát, melyet adtunk nekik a téli szünetre. Jó az állapotuk, de azért betartjuk a fokozatosság elvét, nem terheljük őket túl az első napokban – tudatta Balogh László pályaedző.

Miként arról lapunkban már beszámoltunk, hétfőn a Szparival kezdte meg a munkát Bosnjak Predrag, aki hat éve éppen Nyíregyházára igazolt Újvidékről.

– Nagyon jó érzés volt ismét belépni az öltözőbe, és amikor megkerestek a vezetők, azonnal igent mondtam a közös munkára. A Fradiban az Európa-liga mérkőzéseken játszottam, egy nagy csapat játékosa lehettem, bekerültem a válogatott keretbe, azaz tavaly teljesült az, amire egy játékos vágyhat. Belekóstoltam, milyen a nemzeti csapatban pályára lépni, és a célom az, hogy magamra ölthessem újra a magyar mezt. Ha mindenben megegyeznek a felek, szeretnék segíteni a Szparinak a tavaszi szezonban azért, hogy bent maradjon az első osztályban. Biztos vagyok abban, hogy ez sikerülni is fog – nyilatkozta Bosnjak Predrag.

A szakmai vezetés szeretne pontos képet kapni a játékosok erőállapotáról, terhelhetőségéről, ezért pénteken dél­előtt a stadionban vérvétel lesz, szombaton pedig alapos orvosi vizsgálat a fővárosban. Hétfőn pedig folytatódhat a munka...

Ismét lesz sulijárás

Tavasszal is több iskolát látogatnak majd meg a játékosok. Ezért várják azoknak a tanulóknak, osztályoknak a jelentkezését, akik egy testnevelés­órán szívesen látnák vendégül a játékosokat. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet. A jelentkezők írják le az iskola és az osztály nevét, a beküldő elérhetőségét, és a javasolt időpontot, amikor szeretnének találkozni a labdarúgókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!