Sport

2015.01.10. 16:51

Jók voltak, még jobbak lehetnek

Nyíregyháza, Kisvárda - Minden szinten elismerésre méltóan teljesített a Kölcsey: mindkét csapata dobogón zárta az őszt.

Nyíregyháza, Kisvárda - Minden szinten elismerésre méltóan teljesített a Kölcsey: mindkét csapata dobogón zárta az őszt.Nem szükséges megvédeni a Kölcsey DSE NB II-es női kézilabda-együttesét. Már pusztán azért sem szorul minderre a nyíregyházi diákcsapat, mert a legjobb védelmet vonultatta fel az őszi idényben (magyarán a legkevesebb gólt kapta a teljes mezőnyben...), ráadásul a harmadik hely megszerzésével további elismeréseket gyűjtött be.

Egyedüliként a mezőnyben

A Hadobás-gárda három vereségét kivétel nélkül az élcsoportban tanyázó riválisoktól szenvedte el – a listavezető Füzesabony, illetve a második Kisvárda mellett csak a negyedik „kis Lokival” szemben hajtott fejet.

– Hadd dicsekedjem egy kicsit, egyedüliként a mezőnyben a mi két csapatunk végzett a dobogón, ugyanis a juniorok minden várakozást felülmúlva, egyetlen vereséggel a második helyen állnak – emelte ki Hadobás István, a Kölcsey trénere. – Mindemellett a „kicsik” is a legkevesebb gólt kapták, erre nagyon büszkék lehetünk. Nem gondoltam volna, hogy a jelentős nyári változások után, amikor is minkét kezdőcsapatunkból több meghatározó ember távozott, ilyen nagyszerű idényt zárunk.

Mindkét fél hasznot húzhat

– Szépen sikerült építkeznünk, egyrészt néhány új játékos igazolásával, másfelől a Nyírsuli tizenhárom éves tehetségeinek bevonásával. A Nyírsulival közös szakmai kapcsolatunktól a jövőben nagyon sokat remélek, ebből mindkét fél hasznot húzhat. Új tendenciaként, a gyenge városi utánpótlásképzés miatt már 13-14 éves gyerekeket kell mély vízbe dobni, akik szépen meghálálva a bizalmat, rengeteget fejlődtek.

– A bajnokság második felében sikerült minőségi játékot produkálni, az utolsó öt fordulóban mindkét csapatunk százszázalékos teljesítményt nyújtott! Mind egyéni, akárcsak csapatszinten kézzelfogható a fejlődés, az őszi hajrában öröm volt látni a taktikus, kiváló csapatmunkát.

Fogékonyak a munkára

– Morálisan erősek vagyunk, a lányok fogékonyak a munkára, zokszó nélkül végrehajtják a legnehezebb feladatokat is. Mindenképpen fontosnak tartjuk a saját utánpótlásszakember-képzést, Kelemen Gréta és Márkus Gizella a junior csapat edzői munkájából is alaposan kiveszik részüket.

Hadobás István abban bízik, kitart a lendület tavasszal is.

– Számunkra rosszkor fejeződött be az idény, de szeretnénk ott folytatni, ahol abbahagytuk. Szeretnénk dobogós helyünket megőrizni. Tudjuk, még jobbnak kell lennünk, mivel nagyszerű őszi eredményeink után még inkább figyelnek majd ránk. Látva a lányok elszántságát, harca készségét, nem féltem őket.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!