Sport

2015.01.26. 16:26

Még melegebb lehetett volna...

Nyíregyháza - A nyíregyháziaknak idegenben sikerült megszorongatni a bajnoki címvédőt.

Nyíregyháza - A nyíregyháziaknak idegenben sikerült megszorongatni a bajnoki címvédőt.A helyzet fokozódik. Az alapszakasz hajrájában csaknem kivétel nélkül minden klub igyekszik tovább acélosítani sorait. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata sem tétlenkedett: a Békéscsaba otthonában letudott összecsapáson debütált a venezuelai, Carolina Nelmaira Valdez. Szó se róla, a légkört alig néhány hete megszokni igyekvő légiós azonmód a lecsóba csapott: mindjárt a bajnoki címvédő ellen bizonyíthatott.

Bevetése annyiban feltétlenül módosította az erőviszonyokat, hogy a Viharsarokban játszmát nyert a Kőhalmi-gárda, a második etapban pedig két szettlabdája volt – nem élt az eséllyel és végül alulmaradt (3:1). Ezzel együtt a békési katlanban még a részsikereket is meg kell becsülni a vendégségbe érkezőknek.

– A hazai meccsen is 3:1-re vesztettünk, akkor is akadt lehetőségünk hogy még szorosabb legyen a meccs, akárcsak most – fejtegette Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője. – Azért nem árt figyelembe venni, Csabán mindenkinek hatalmasat kell küzdeni minden egyes pontért és mi nagyon közel álltunk a második szett megnyeréséhez is, ebben az esetben bármi megtörténhetett volna... A hazaiak saját bevallása szerint innentől meleg lett volna számukra a mérkőzés. Még vasárnap éjjel megnéztem a találkozó felvételét, némileg higgadtabb fejjel értékelve azt mondhatom: a szélső támadásaink nem voltak elég hatékonyak, a nyitásfogadásokkal is akadtak gondjaink, a többi játékelemben partiban voltunk az ellenféllel. Azt gondolom, reálisan nézve, a Békéscsaba erősebb csapat, más kérdés, hogy talán többet is ki lehetett volna hozni ebből a csatából.

A nyíregyháziak pénteken a Vasast fogadják – a Bem iskola csarnokában.

KM-KT

Röplabda: NB I., női

A 18. forduló további eredményei

Jászberény–Kaposvár 0:3 (-25, -20, -24)

Budaörs–TF-Budapest 0:3 (-18, -15, -15)

Palota RSC–Miskolc 3:1 (24, -18, 21, 22)

Vasas-Óbuda–UTE 3:1 (15, -14, 22, 20)

Az állás

1. Gödöllő 45 pont

2. Vasas 44

3. Békéscsaba 43

4. TF-Budapest 35

5. UTE 34

6. Nyíregyháza 29

7. Kaposvár 27

8. MTK 21

9. Jászberény 21

10. Budaörs 8

11. Miskolc 7

12. Palota 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!