Sport

2015.01.09. 09:30

Nem füles: Tomori a legjobb

Nyíregyháza - A megyei labdarúgó-játékvezetők remek hangulatú bállal búcsúztatták a szezont.

Nyíregyháza - A megyei labdarúgó-játékvezetők remek hangulatú bállal búcsúztatták a szezont.

„A kör közepén állok...” – ezúttal is felcsendült a győzteseknek szóló sláger a szokás szerint optimális helyszínnek bizonyuló, ízlésesen felújított napkori Aranyalma Étteremben. A megyei labdarúgó játékvezetők évzáró bálján a Gönczi duó parádés válogatásának köszönhetően a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz. A műsorban a Sztárban sztár mintájára ismert előadók (Zámbó Jimmy, Bódi Guszti, Uhrin Benedek, Balázs Pali, Bunyós Pityu) elevenedtek meg a vállalkozó szellemű sporik jóvoltából, amire a közönség vevő volt, a zsűri pedig frappánsan értékelt.

Természetesen a szakmáról is szólt a tradicionális rendezvény, ahol az MLSZ-t Fábián Mihály FIFA-játékvezető képviselte. A társmegyéket a JB-elnökök reprezentálták Sápi Csaba és Pecze István személyében. A bált szokás szerint Labancz András alapítványi elnök nyitotta meg. Elismerték a jubilánsok és a visszavonulók munkáját, majd lehullt a lepel az év legjobbjairól, amit az elnökség döntése előzött meg.

– Amikor kimondták a nevemet, azt az érzést nem tudom elmondani, nem lehet leírni. Sose felejtem el – csuklott el a hangja Tomori Péternek, aki 2014-ben Az Év Játékvezetője lett Szabolcs-Szatmár-Beregben. Rangos találkozókat vezetett a megyei első osztályban közmegelégedésre. – A legkedvesebb őszi emlék az Ibrány–Nagyhalász rangadó, ahol ezer szurkoló volt és vérbeli meccshangulat. Egyébként tíz év vizsgáztam, a földim, Szikora László rábeszélésére. Nehezen kezelhető játékosként kíváncsi voltam a másik oldalra. Játékvezetőként a szóbeli feddés híve vagyok – ha az még belefér a fegyelmezésbe. Miután átvettem a serleget, jólesett a taps ereje, és miután tettem egy hosszú kört vele, szívbemarkoló volt a sok gratuláció. Nagyon szeretek ehhez a közösséghez tartozni, a barátságokat ápolni. Az elismerés kötelez, tavasszal rá kell tennem még egy lapáttal – fogalmazott tömören Tomori.

A Lengváry József-díj minden alkalommal az Év Fiatal Játékvezetője kapja. Ezúttal Valu Tiborra esett az elnökség választása.

– Nemrég, 2011 márciusában vizsgáztam Budapesten, a PMLSZ Játékvezető Bizottságánál. Előtte a Nemzetvédelmi Egyetemen tanultam, emiatt kerültem a fővárosba. Viszont 2012 szeptemberétől a Nyíregyházi Főiskola Testnevelő-edző szakára járok, ezért „átigazoltam” Szabolcs-Szatmár-Beregbe. Jól döntöttem – jegyezte meg Valu. – Ősszel bemutatkozhattam a megyei első osztályban, a Nagykálló–Ibrány összecsapáson debütáltam. Mivel sokan nem kaptak hasonló lehetőséget ebben a kategóriában, számíthattam rá, hogy én leszek az év fiatal játékvezetője. Egyet tehetek, de azt nagy odafigyeléssel: tovább kell haladnom ezen az úton a jövőben is.

KM–LTL

Elismerések

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei JB elnökségének döntése értelmében a díjazottak 2014-ben:

Az Év Játékvezetője: Tomori Péter

Az Év Utánpótlása (Tamás Lajos-díj): dr. Resán Gergely

Az Év Fiatal Játékvezetője (Lengváry József-díj): Valu Tibor

 

Bajnok sprinter – síppal

– Én 2010-ben vizsgáztam, tehát büszke lehetek az utánpótlás díjra. A Ferencváros-MTK U 21-es találkozó a legemlékezetesebb a csapatok múltja, rangja és az edzők személye (Lipcsei Péter, Dragóner Attila) miatt – fejtegette dr. Resán Gergely. – Bíztam benne, hogy egyszer én is sorra kerülök az elismerésnél. Olyan ember vagyok, hogy ha bármibe belekezdek, akkor abban szeretnék mindig egyre feljebb jutni, a legjobb lenni. Ez így volt a korábban az atlétikában, ahol többszörös bajnok sprinter lettem. Úgy érzem, sokat fejlődtem az utóbbi egy évben, és reméltem, hogy ennek meg is lesz az eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!