Sport

2015.01.30. 11:59

Nem maradhatott benne tüske

Nyírbátor, Budapest - A sanghaji világbajnoki meccs visszavágóját ezúttal elvesztette Majoros Bence horvát riválisával szemben.

Nyírbátor, Budapest - A sanghaji világbajnoki meccs visszavágóját ezúttal elvesztette Majoros Bence horvát riválisával szemben.

Öt mérkőzésből állt Majoros Bence versenye a World Tour idei első állomásán, Budapesten, a vadonatúj Tüskecsarnokban. A nyírbátori asztaliteniszező a csoportmérkőzések során egyéniben legyőzte, akit le kellett győznie, bravúrra viszont nem futotta az erejéből, így nem sikerült a továbbjutás, párosban pedig az első forduló jelentette a végállomást.

A felnőttek között az 1-es csoportba került Bence, vagyis ellenfele volt az a játékos, aki épphogy lemaradt a főtábláról. Az olimpiát is megjárt lett Matiss Burgis ellen nem volt esély, de előtte legyőzte a románok serdülő Európa-bajnokát, Sipos Rarest. Az U21-esek selejtezője is jól indult a bátori játékos számára, az osztrák ellenfél felett aratott habkönnyű győzelmet követően csoportdöntőt játszhatott a tavalyi ifjúsági Európa-bajnok és top 10-győztes Zeljko Filip ellen.

A horvát riválisnak a címei félelmetesek, Majoros azonban novemberben, az ifi világbajnokság csoportküzdelmei során 4:1-re legyőzte a végül nyolc közé jutott Filipet, aki most visszavágott a sanghaji vereségért. Bence számára a harmadik szett több játszmalabdáról úszott el 16:14-re és az ötödikben is váltott szervás küzdelemben nyert a horvát.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 31-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!