Sport

2015.01.30. 19:21

Példát mutatnak a fogyatékkal élő sportolók

Nyíregyháza - Immár tizedik sportgáláját tartotta a fogyatékos sportolók megyei szövetsége.

Nyíregyháza - Immár tizedik sportgáláját tartotta a fogyatékos sportolók megyei szövetsége.

Jubileumi, tizedik sportgáláját tartotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége, ennek megfelelő volt a körítés is, hiszen a díjkiosztón – mások mellett – megjelent Szekeres Pál miniszteri biztos, Nagy József, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fogyatékosok sportja szakmai tagozatának felelős szakmunkatársa és Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetségének (FoDisz) elnöke is.

A Ridens Szakképző Iskolában megtartott pénteki eseményen Szendrei Istvánné megyei elnök az elmúlt évtizedre emlékezett, parasportolóként a hétvégét a válogatott vívók nyíregyházi edzőtáborában töltő Szekeres Pál pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a fogyatékkal élő sportolók ép társaiknak is példát mutatnak, egyúttal kiemelte: a már-már biztos paralimpiai résztvevőnek számító Veres Amarilla és Tarjányi István, illetve mesterük, Pákey Béla jóvoltából az elmúlt egy-két évben már Nyíregyháza is a kerekes székes vívás fellegvárának tekinthető.

A gála keretében jutalmazták a tavalyi évben eredményesen teljesítő fogyatékos sportolókat.

További részletek a Kelet-Magyarország 2015. január 31-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!