Sport

2015.01.08. 08:57

Rezes szeretne labdába rúgni

Nyíregyháza - Felemás esztendőn van túl Rezes László, a Nyíregyháza Spartacus focistája. Májusban még nagy volt az öröm, hiszen a csapat feljutott az élvonalba, majd ráadásul a remélhetőleg sokáig utolsó NB II-es meccsen éppen Rezes László góljával nyert a Szpari Kozármislenyben.

Nyíregyháza - Felemás esztendőn van túl Rezes László, a Nyíregyháza Spartacus focistája. Májusban még nagy volt az öröm, hiszen a csapat feljutott az élvonalba, majd ráadásul a remélhetőleg sokáig utolsó NB II-es meccsen éppen Rezes László góljával nyert a Szpari Kozármislenyben.Aztán augusztusban jött az üröm. A Vidi elleni hazai meccs hajrájában a focista megsérült, az egyik térdében elszakadt az egyik elülső keresztszalag. Következett a műtét, a hosszú kényszerpihenő. Amíg a többiek edzettek, meccset játszottak, Redzsi feküdt, bicegett, a lelátóról nézte társait. Aztán szép fokozatosan elkezdhette a rehabilitációt, és bizakodva néz az új esztendő elé.

– Az ünnepnapok hamar elteltek, ráadásul már edzésekkel – kezdte érdekelődésünkre a focista. – Négy hete voltam kontrollvizsgálaton, ahol minden rendben volt. Konditeremben indítottam munkát, szép fokozatosan. Előbb a törzsemet, a felsőtestemet edzettem, majd folytathattam a lábaimmal. Egyre nagyobb súlyokat használok, és szerencsére nem érzek semmilyen fájdalmat.

És eljött az, amikor az edzéseken nem biztos, hogy kedvelt futás is belépett a tervszerű felépítésbe.

– Hétfőn már bővült a repertoár, hiszen a konditermi gyakorlás mellé a futást is elkezdhettem – folytatta a játékos. – Nagyon jól esett a szabadban is mozogni, tíz kört nyomtam le rekortánon. Bírtam volna többet is, ám kezdésnek ennyi volt előírva. Eddig minden rendben van, stabil a térdem. Hétfőn már csatlakozhatok a csapathoz, ám György Rolland irányításával még külön fogok gyakorolni.

– Bízom benne, hogy a törökországi edzőtáborban már labdába is rúghatok, hiszen márciusban már szeretnék pályára is lépni – mondta optimistán Rezes László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!