Sport

2015.02.15. 10:54

A csapatverseny során is remekelt Majoros

Nyírbátor - Az egyéni ezüstérem után a csapatot a főtáblára vezette a 17 éves nyírbátori asztaliteniszező Hodoninban, a cseh nemzetközi bajnokságon.

Nyírbátor - Az egyéni ezüstérem után a csapatot a főtáblára vezette a 17 éves nyírbátori asztaliteniszező Hodoninban, a cseh nemzetközi bajnokságon.Élt a minimálisnak mondott esélyével a magyar ifjúsági válogatott, és továbbjutott selejtezőcsoportjából a cseh nemzetközi bajnokságon, Hodoninban. Kell-e mondani, elsősorban Majoros Bencének köszönhetően, hiszen a nyírbátori játékos a cseh C válogatott valamint a dél-koreaiak és a sorsdöntő törökök elleni mérkőzésen is megnyerte valamennyi partiját.

Csak a csoportelsők léptek tovább, így aztán a főtáblán máris a négy közé jutás volt a tét, a mieink Szlovénia ellen találkoztak. Az ellenfél úgy nyert 3–1-re, hogy a négy lejátszott meccsből három is döntő szettben ért véget, ezekből csak egyet sikerült megnyerni – hát persze, hogy Majorosnak. A mindent eldöntő összecsapást aztán Bence is elvesztette, az egyéni versenyek során hozzá hasonlóan a román Cristian Pletea ellen vesztes, akkor bronzérmes Darko Jorgic győzte le. Mindazonáltal a nyírbátori játékos Hodoninban 13 egyéni mérkőzést vívott, ezekből csak kettőt veszített el (mindkettőt döntő játszmában), egyéniben pedig a második helyen zárta a nemzetközi szövetség prémiumkategóriás, pénzdíjas viadalát.


Cseh nemzetközi

Korosztályos premierverseny, Hodonin

Csoportmérkőzések. H csoport: Magyarország–Csehország C 3–0 (Majoros B.–Buben 3:2), Magyarország–Dél-Korea 3–2 (Majoros B.–Kim Vu-jin 3:2, Majoros B.–Kang Sang-hjok 3:0), Magyarország–Törökország 3–1 (Majoros B.–Ulucak 3:1, Majoros B.–I. Gunduz 3:1).

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. Negyeddöntő: Szlovénia–Magyarország 3–1 (Sfiligoj–Majoros B. 2:3, Jorgic–Majoros B. 3:2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!