Sport

2015.02.25. 15:17

A horogkötésnek is van titka

Géberjén - Ügyességi feladatok is színesítik a kis horgászok versenyét.

Géberjén - Ügyességi feladatok is színesítik a kis horgászok versenyét.Vajon melyik együttes szerzi meg a Nagyhal Vadász Csapat címet? Ez kiderül majd azon a versenyen, amelyet február 28-án 14 órától a géberjéni művelődési házban rendez meg a mátészalkai Kis-sügér Horgász Egyesület. A szervezők egyesületi és egyesületen kívüli érdeklődőket is szívesen látnak a rendezvényen.

Fontosak az alapok

– Nagyon sokan, akik itt élünk a Holt-Szamos partján, a horgászat szerelmesei vagyunk már gyerekkorunktól kezdve. Ám nem mindannyian vagyunk tisztában még az alapokkal sem. Ha valaki kedvet érez ehhez a csodálatos hobbihoz, ám nincs ismerőse, akihez segítségért fordulhatna, mi segítünk – tájékoztatta lapunkat Varga Albert egyesületi elnök. – Az elméleti hátteret egyesületi és a megyei szakemberek biztosítják az érdeklődők számára. A szombati rendezvényen a horgászat rejtelmeiről, szépségéről is szó lesz többek között. A versenyző csapatok bemutatót adnak a horgászat technikai eszközeiről, kellékeiről, módszereiről és a kötések, csomózások titkairól, továbbá lesznek ügyességi feladatok is.

– Az első három csapat díjazásban részesül, valamint a lelkes nézők is kaphatnak jutalmat, ha a hozzájuk intézett kérdésekre helyesen válaszolnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!