Sport

2015.02.26. 07:28

A nyelv nem lehet akadály

Nyíregyháza - Ismét Balogh János a Nyíregyháza Spartacus csapatkapitánya, szombaton nyerni akarnak a Honvéd ellen.

Nyíregyháza - Ismét Balogh János a Nyíregyháza Spartacus csapatkapitánya, szombaton nyerni akarnak a Honvéd ellen.

Egy székből nézte végig csapata keddi edzőmeccsét Balogh János, a Nyíregyháza Spartacus kapuvédője. Szerencsére nem sérült és nem is beteg a cerberus, a Pakson mezőnyben játszó „kollégái” kaptak lehetőséget a kapuban az ibrányiak ellen. A tavaly a válogatott keretével is gyakorló Balogh János ismét csapatkapitányként irányíthatja majd társait a soron következő találkozókon.

– Kemény felkészülésen vagyunk túl, és bizakodva várjuk a bajnoki folytatást – indította a beszélgetést a remek kapus. – Mint ismert, sok játékos érkezett a csapathoz, öt-hat hét pedig a fociban nem túl sok ahhoz, hogy teljesen ütőképes csapattá formálódjanak a játékosok. Természetesen azon vagyunk, hogy ez mihamarabb így legyen. Ráadásul nálunk mindhárom sorba, a védelembe, a középpályára és a csatársorba is jöttek újak.

Az eredményesség a lényeg

A soknyelvű társaság kommunikációjában nagy segítséget ad Ovszijenko Volodimir, akinek nem okoz gondot az angol, a szláv nyelvek és a magyar vegyes használata. Nyelvi probléma Balogh János sem előtt adódhat, hiszen a kapus három évig a skót élvonalbeli Hearts szolgálatában állt, így az angol nem okoz neki problémát.

– Valóban soknyelvű a csapat, ám az angolt mindenki érti. Igaz, pár évig nem nagyon használtam, de most újra elővettem, hiszen az öltözőben és a pályán is ez a közös nyelvünk a labdarúgás mellett. Úgy vélem, ezzel nem lesz gond. Egyébként is az a legfontosabb, hogy eredményesek, sikeresek legyünk – vélekedett Balogh János.

Tudott, hogy a Szpari szombaton bravúros teljesítménnyel pontot szerzett a Pakson. Az első hazai mérkőzés szombaton délután négykor kezdődik, mégpedig a kispestiek ellen.

– Az ilyenre mondják, hogy hatpontos mérkőzés, hiszen a Honvéd is a középmezőnyben szeretné látni magát. Még van tizenhárom meccsünk, ám a jó hazai rajt megfelelő önbizalmat adhat a folytatáshoz, és emelné az értékét a paksi döntetlennek. Természetesen bízom a szombati győzelemben, és ezért mindent megteszünk majd – így a csapatkapitány.

Csütörtökön szurkolói ankét

Balogh Jánossal, illetve a csapat új játékosaival, valamint a vezetőkkel és a szakmai stáb tagjaival csütörtökön délután szurkolói ankéton találkozhatnak a drukkerek.

Az összejövetel fél hatkor kezdők és egy órán át tart a nyíregyházi Kodály-iskola dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!