Sport

2015.02.27. 09:45

Akkor várják a csodát...

Tiszabercel - Csússzanak, másszanak a játékosok, ez a minimum, amit megérdemel a tiszaberceli szurkolótábor.

Tiszabercel - Csússzanak, másszanak a játékosok, ez a minimum, amit megérdemel a tiszaberceli szurkolótábor.Mint a hőskorban. Amikor még legfeljebb sörért, üdítőért futballoztak, és ünnepnek számított minden egyes mérkőzés. Nos, Tiszabercelen a régi szép időket idézik, ráadásul a vérbeli amatőr csapatnak a sikerélményből is bőven kijutott. Olyannyira, hogy veretlenül uralja a megyei harmadosztály Szabolcs-csoportot – a Németh-legénység előnye négy pont az előző évadban bajnokságot nyert Tiszavasvári II-vel szemben.

– Nálunk baráti társaság játszik, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, csak és kizárólag a labdarúgás szeretetéért – nyomatékosította Németh „Maszek” Zoltán, a Tiszabercel edzője. – A lényeg az, hogy mindenki élvezze a játékot, ha mindez eredménnyel párosul, még inkább örülünk. Egyáltalán nem esett szó a bajnoki címről, sőt, az ősz után is tudjuk, hol a helyünk. Ahhoz hogy egyáltalán itt álljunk nagy segítséget kaptunk Szántó Zsolt polgármestertől és Görömbei Vilmos egyesületi elnöktől, na és a támogatóktól. Nélkülük, megkockáztatom, csapat sem lenne Bercelen... Mert nem egyszerű manapság még ezen szintem sem talpon maradni, a focit „működtetni” olyan kis településen, mint a miénk. Semmilyen hókuszpókusz nincs, talán csupán annyi: megtanultak egymásért küzdeni a srácok, és ennyit tesz, amikor tényleg jól érzik magukat ebben a közösségben.

Németh Zoltán nem beszélt mellé, érzékeltette, nem dőlnek kardjukba, amennyiben leszorulnak a táblázat tetejéről. Ennél jóval fontosabb, hogy a szívüket kitegyék a játékosok a meccseken.

– Minden meccset győzelmi szándékkal kezdünk, másként nem is lenne érdemes, de nem fogjuk drámaként megélni, ha nem végzünk az élen – elmélkedett a tréner. – A lehetőségek behatároltak, nem én találtam, de ki igaz: addig kell nyújtózkodni, amíg a takaró ér. Hogy mi lesz, ha ne adj’ isten, megnyernénk a bajnokságot? Akkor várjuk a csodát... Nekem csak egy kérésem van mindig a fiúktól: csússzanak, másszanak, az a legfontosabb, hogy valamennyi alkalommal emelt fővel jöjjenek le a pályáról. Ezt minimum, amit megérdemel a szurkolótáborunk, amely a legjobb ebben a csoportban!

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!