Sport

2015.02.02. 15:44

Csak rajta, lehet utánuk csinálni!

Nyírgyulaj - Nagyon nehéz lesz ezt már fokozni: a nyírgyulaji gépezet sorra szállítja a sikereket.

Nyírgyulaj - Nagyon nehéz lesz ezt már fokozni: a nyírgyulaji gépezet sorra szállítja a sikereket.

Nincs mese, jár nekik a serleg. A Nyírgyulaj zsinórban harmadszor kaparintotta meg a megyei teremlabdarúgó bajnoki címet, amely utóbbi két alkalommal a Nyírerdő Kupa néven „futott”. Ilyenkor pedig dukál, hogy a győztes örökre magához vegye a díszes díjat.

Persze, aligha fognak a kardjukba dőlni a Lukács-legénység tagjai, ha mégsem így lesz. A sikerélmény ugyanis megfizethetetlen, márpedig ebből manapság bőven kijut az egyletnek. Mást ne mondjunk, a megyei első osztályú futballcsapatra épülő NB II-es futsalgárda péntek éjszaka idegenben nyerte soros fellépését (ebben a küzdelemsorozatban akár egy újabb bajnoki cím is „kinézhet”...), a szombat hajnali hazatérést követően még aznap délután a nyírbátori Arany Fácán műfüves tornán győzött a Pátroha ellen. Hogy a vasárnap se legyen unalmas, reggel nyolctól gyűrték az ipart a nyíregyházi Filó Focicsarnokban – a fent megénekelt diadalmas végkifejlettel.

Ilyen előzmények ismeretében nem véletlenül tartott attól a Lukács Tibor, Csoba Zsolt fémjelezte szakmai stáb, hogy a társulat nem fogja bírni a strapát. Hát, tévedtek... Hullafáradtan sem engedték át a trónt a riválisoknak.

– Egymás után a harmadik olyan hét vége volt, amikor három fronton kellett helytállni – vont mérleget Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője. – A játékosok ólomlábakon jártak vasárnap délután, így is megvalósították, amit elképzeltünk. Utólag elmondható, sorsdöntőnek bizonyult az Apagy elleni mérkőzés, amelyen két góllal kellett nyerni a csoportgyőzelem érdekében. Ehhez képest öt perccel a lefújás előtt még ember-, és gólhátrányban voltunk. Húztunk egy merészet, lehoztuk a kapusunkat, gyakorlatilag tizenkilencre lapot kértünk: három gólt szereztünk, megérte tehát kockáztatni. A fináléban újra a küzdőszellemnek köszönhettük a Sényővel szembeni győzelmet, emellett hatalmas köszönet dukál lelkes szurkolóinknak, nélkülük nem érhettük volna el ezt az eredményt!

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 3-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!