Sport

2015.02.06. 18:16

Csoporton belüli vetélytárs

Nyíregyháza - Guba Liliána máris igazolta, hogy joggal pályázik a nyári U23-as Európa-bajnoki részvételre.

Nyíregyháza - Guba Liliána máris igazolta, hogy joggal pályázik a nyári U23-as Európa-bajnoki részvételre.

A Budapest-bajnokságon elért négyszázas eredményével (55.49 másodperc) a Nyíregyházi Sportcentrum legfrissebb igazolása, Guba Liliána jelezte, hogy joggal pályázik a nyári U23-as Európa-bajnoki részvételre.

A korábbi szolnoki sportoló tavaly ott volt az egyesült államokbeli Eugune-ben rendezett junior világbajnokságon, akkor még 200 métert futott, ám meglehet, immár a szabadban egykörös táv lesz a fő versenyszáma.

Nem akármilyen futás

A korosztályos válogatott sportoló testnevelés-edző szakon elsőéves hallgató a Nyíregyházi Főiskolán, így került az NYSC-be, ahol Széles Imre csoportját erősíti. A Budapest-bajnokságon elsőre nem akármilyen eredményt futott, amivel megszerezte az elsőséget, és a fedett pályás bajnokságon is eséllyel száll majd harcba az aranyért. Guba Liliána egy csoportban gyakorol a nyíregyháziak két válogatott kerettag futójával, Palásti Lucával és Ónodi Dáviddal. Ők tavaly rengeteget versenyeztek, az idén viszont még egyik fedett pályás viadalon sem tűnt fel a nevük.

Nagyon hosszú szezon

– Ónodi Dávid hosszabb pihenő után januárban állt munkába, hamarosan versenyezni is fog – mondta tanítványáról Széles Imre edző. – Ami pedig Palásti Lucát illeti, számára nagyon hosszú lesz a szabadtéri versenyszezon, amelynek a fő eseménye a svédországi junior Európa-bajnokság lehet.

– Emiatt egy kicsit háttérbe szorul a fedett pálya, de végigdolgozta a telet, és terveink szerint az országos bajnokságban váltóban és egyéniben is rajthoz fog állni. Ő és Guba Liliána is profitálhat abból, hogy egy ideje egy csoportban edzenek.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!