Sport

2015.02.03. 16:41

Győzelemmel kezdett a Szpari Belekben

Nyíregyháza, Belek - Pekár László kétszer is betalált a kazahok hálójába.

Nyíregyháza, Belek - Pekár László kétszer is betalált a kazahok hálójába.

A kazah élvonal legutóbbi idényében a hetedik helyen végző FC Zhetysu ellen játszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a Nyíregyháza. Az első félidőben imponáló volt a Szpari fölénye. Mátyus János csapata jó felfogásban focizott, és a kezdeti puhatolózás után teljesen átvette a játék irányítását. Predrag Bosnjak remekül játszotta meg a baloldalt, többször veszélyesen indult meg, de jól játszott a két új igazolás, Zofcák, és Arziani is, mindketten uralták a középpályát. Több kimaradt helyzet után végül egy jogosan megítélt büntetőből Pekár László volt eredményes. A játék képe ezt követően sem változott, maradt a magyar fölény, 45 perc alatt egyetlen kapura lövésük sem volt a kazahoknak.

A második félidőre sem forgatta fel csapatát Mátyus János, aki mindössze egyet cserélt. A játék képe nem változott, igaz, a nagy helyzetek elmaradtak, de továbbra is a nyírségiek voltak mezőnyfölényben. A 63. percben egy csúnya belépő után az egyik kazah játékos piros lapot kapott, Arzianit pedig le kellett cserélni, Rubus érkezett a helyére. Az újabb nyíregyházi gólra a 76. percig kellett várni, ekkor Koller és Kosztics jobboldali kényszerítőjét követően utóbbi húzta meg a szélen, beadására pedig Pekár érkezett, aki második gólját szerezte. Ezt követően kicsit visszavettek a csapatok a tempóból, nem is változott már az eredmény. A Szpari megérdemelten nyerte meg első törökországi edzőmeccsét - számolt be a találkozóról a rangado.hu

Nyíregyháza Spartacus - FC Zhetysu Taldykorgan (kazah) 2-0 (1-0)

Spartacus: Hrabina - Szokol, Ivanovs, Fodor (Törtei 83), Bosnjak, Arziani (Rubus 63.p), Kostic, Zofcák, Pákolicz (Koller 75), Pekár, Halenár (Dartsimelia, a szünetben).

Gól: Pekár (31., 11-esből, 76.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!