Sport

2015.02.11. 18:59

Küldjön hírt - Nyíregyházi artisták repülnek Katarba

Nyíregyháza - <em>Úgy gondolom igazán büszkék lehetünk arra, hogy Szabolcs megyéből kerültek ki ezek a tehetséges fiatalok</em> - írja levelében a budapesten élő, ám szabolcsi születésű Lövei Gábor, aki artista testvére sikereiről számolt be portálunknak. 

Nyíregyháza - Úgy gondolom igazán büszkék lehetünk arra, hogy Szabolcs megyéből kerültek ki ezek a tehetséges fiatalok - írja levelében a budapesten élő, ám szabolcsi születésű Lövei Gábor, aki artista testvére sikereiről számolt be portálunknak. 

Szeretnék Önöknek egy igazán ritka és büszke hírrel szolgálni. Lövei Tamás vagyok, 21 éves nyíregyházi születésű, jelenleg Budapesten élő cirkuszi artista. Az öcsém, Lövei Gábor 17 éves és szintén artistaként éli az életét. Róla és az artista produkciójáról szeretnék most pár sort írni, mert hatalmas sikereket érnek el a cirkusz világában és úgy gondolom igazán büszkék lehetünk arra, hogy Szabolcs megyéből kerültek ki ezek a tehetséges fiatalok.

A srácok egy úgynevezett Duó-deszka produkcióban dolgoznak együtt. Mikó Zoltán és Lövei Gábor. Mindkét fiúnak a parkour nevezetű (parkokban, városban való akrobatikus ugrások, trükkök) sportág jelentette a karrierjük kezdetét és mivel tehetségesek voltak, 5 évvel ezelőtt jelentkeztek a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolába. A "duó-deszka" zsánerről egyébként azt kell tudni, hogy az artisták a mérleg-szerű deszka két végén állva "lövik fel" egymást a levegőbe. Ott szaltóznak, szaltó közben karikán bújnak át, egymás felett repkednek... és még sorolhatnám.

Ebben az iskolában a fiatalok 8-9 év alatt tökéletesítik a tudásukat és azt a szám-zsánert, amelyet kiválasztottak maguknak. Óriási kitartást igényel, ugyanis délelőtt az artistaképzőben tanulnak, délután viszont, a közismereti tantárgyakat más-más gimnáziumokban hallgatják.

A két srác (akik egyébként a Cap Crew nevet adták maguknak) 3 éve dolgoznak együtt és 2013 decemberében egy hónapos németországi turnén vettek részt. 2014-ben 5 hónapos szerződést kaptak a Fővárosi Nagycirkusztól, majd 2014 októberében beneveztek a németországi, Wiesbadeni Ifjúsági Cirkuszfesztiválra (a fellépésükről a videót ezen a linken tudják megtekinteni: ), ahol több mint 80 Európából érkező fellépő közül elnyerték a Közönség díjat, ami hatalmas sikernek és ritkaságnak számít egy fiatal artista életében.

A fesztivált követően visszatértek Budapestre, ahol az iskola található és folytatódott a kőkemény munka. Ennek, és a fesztiválon elért teljesítménynek köszönhetően 2015. február 21-én repülnek Katarba 2 hétre, hogy ott is megmutathassák tudásukat. Egyelőre ez a karrierjük csúcsa és úgy gondolom igazán büszkék lehetünk rájuk.

Nagyon jó üzenet lehet ez azoknak, akik azt gondolják, nem lehet Szabolcs megyéből kitörni és igazán nagyon dolgokat elérni. Ők megtették.

Lövei Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!