Sport

2015.02.28. 19:16

Máris élre állt a Kisvárda

Kisvárda, Nyírbátor - Labdarúgó NB III Keleti csoport, 16. forduló: Vendégsikerek a tavaszi nyitányon és egy rosszullét a nyírbátori meccsen.

Kisvárda, Nyírbátor - Labdarúgó NB III Keleti csoport, 16. forduló: Vendégsikerek a tavaszi nyitányon és egy rosszullét a nyírbátori meccsen.

Nyírbátori FC–FC Tiszaújváros 0–1 (0–0)

Nyírbátor, 180 néző, v.: Szilágyi S.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Lipcsei M., Benkő B, Ambrusz, Jeddi, Oláh D., Szilágyi K. (Fabu M., 78.), Pálvölgyi, Farkas M. (Ráti, 78.), Erdei Z., Nagy D. Edző: Kovács János.

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Galambos N., Fodor P., Hajdu I., Molnár F., Tóth T., Hussein (Polényi T., 70.), Kerekes I., Molnár L. (Bussy, 44.), Kovács P., Kovács Sz. (Potyka, 90.). Edző: Bocsi Zoltán.

Kiválóan előkészített pályán nagy iramban kezdődött a találkozó. Egyenlő erők férfias küzdelmében a kapuk ritkán forogtak veszélyben, de Erdei Zoltán veszélyes szabadrúgása és Nagy Dávid kihagyott helyzete jelezte az enyhe nyírbátori fölényt. Az első félidő utolsó percében egy rosszul sikerült kezdőkörbeli belépő meghatározta a meccs további kimenetelét, mivel az egyből felmutatott piros lappal megfogyatkozott a hazai csapat. A létszámfölényt a jó erőkből álló Tiszaújváros tudatos labdajáratással okosan kihasználva egy esetben mattolni tudta a lelkesen védekező hazai csapatot. A gól után mindent egy lapra feltéve támadott a Bátor, de a Fortuna ezúttal nem volt kegyes hozzá.

Gól: Kovács Sz. (73.).

Kiállítva: Ambrusz (Molnár László lábára tartott rá, 42.).

Jó: Lipcsei M., Erdei Z., Pálvölgyi, illetve Hussein, Fodor P., Kovács Sz., Kerekes I. (Tudósító: Balla István)

Kovács János: – Nehéz mérkőzésre számítottam, ami be is igazolódott. A második félidőben létszámfölényét kihasználta az Újváros, ami három pontot jelentett a számára. A játék képe alapján egy pontot úgy érzem, megérdemeltünk volna. A kispadon az influenza által megviselt, majd rosszul lett Tuska János kollégámnak mielőbbi jobbulást kívánok.

Bocsi Zoltán: – A tavaszi első fordulóban úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk a jól felkészített csapat otthonában.

DVSC-DEAC–Kisvárda Master Good 1–2 (0–2)

Debrecen, 100 néző, v.: Kátai.

DVSC-DEAC: Slakta – Luánszki B. (Györky, 78.), ifj. Szatmári Cs., Kinyik, Kovács G., Varga K. (Nagy K., 63.), Berdó, Wittrédi, Ferenczi J., Bereczki D., Lénárt (Sándor T., 40.). Edző: Szatmári Csaba.

Kisvárda: Vasas G. – Molnár R., Kardos N., Szűcs I., Kondás K., Fodor A., Müller Zs. (Minczér, 66.), Erős G. (Brankovics, 78.), Nagy R., Milovac (Bouard Ramos, 66.), Lucas. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Nem játszott igazán jól a kisvárdai a csapat ám a lényeg, hogy megnyerte a tavaszi szezonnyitót. Nagy Róbert szerencsésnek mondható vezető gólja után is fölényben maradt a látogató, azok után pedig különösen, hogy emberelőnybe került. Ritka fejesgólja után az új várdai csapatakapitány, Erős Gábor emberégből is jelesre vizsgázott, hiszen a meze alá rejtett, „Gyógulj meg, Hege!” feliratú pólóban futott oda a mérkőzésen jelenlévő, néhány hete éppen a DVSC vegyes csapata elleni edzőmeccsen megsérült, azóta már megműtött Hegedűs Tiborhoz. A második félidőben csak azért nem nőtt a felek közötti különbég, mert a vendégek több nagy helyzetet is elhibáztak, de a győzelmük így sem forgott veszélyben – még a szépítés után.

Gól: Wittrédi (11-esből, 89.), illetve Nagy R. (6.), Erős G. (45.).

Kiállítva: Kovács G. (második sárga lap után, 26.).

Jó: Berdó, illetve Szűcs I., Kardos N., Fodor A., Nagy R.

Szatmári Csaba: – Az első félidőben kicsit langyosan futballoztunk. A szerencsétlen körülmények között kapott első gól és a korai kiállítás megpecsételte a sorsunkat. A második játékrészben emberhátrányban is jól játszottunk.

Révész Attila: – Az első félidő kétgólos előnye és a kiállítás az tudatosította a játékosokban, hogy megvan a győzelem. A második játékrészben ziccereket rontottunk, ami tompaságot és túlzott megnyugvást szült, így sikerült szépítenie a Debrecennek, ami által izgalmassá vált a végjáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!