Sport

2015.02.16. 08:18

Még van mit csiszolgatni a csapaton

Nyíregyháza - Az első félidőben gyatrán, a folytatásban már jól játszott a Szpari a kassaiak ellen.

Nyíregyháza - Az első félidőben gyatrán, a folytatásban már jól játszott a Szpari a kassaiak ellen.A vasárnapi ebéd után jól jön egy kis levegőzés. A focikedvelőknek ehhez pluszmotivációt adhatott az, hogy a Nyíregyháza Spartacus a stadion gyepén játszotta újabb edzőmeccsét. Ráadásul az európai kupaporondon már jó párszor szereplő kassaiak ellen. Így aztán mintegy hétszázan voltak kíváncsiak arra, hogy a törökországi edzőtáborozás után hogyan is áll Mátyus János együttese.

Tíz perc alatt két gól

Az első félidő alapján nem túl fényesen, de azért ennyire ne szaladjunk előre. Tíz perc telhetett el és már két góllal vezettek a kassiak. Mindkettőt köszönhették a szellősen védekező hazaiaknak. Az első félidőben a három belsővédős játékot teszteltette Mátyus János, úgy hogy egy szlovén próbajátékos, Potokár Nejc is helyet kapott a csapatban. A sok új játékos miatt ezen a szerkezeten még van mit csiszolni, mert sem a védekezésben, sem a támadásban nem volt sok biztató.

Szünet után már helyzetek

A második félidőben szerkezetet is váltott a hazai csapat és három cserét is meglépett a vezetőedző. Lejött a grúz Zurabi Arziani, a térdére rúgást kapó Igor Zofcák, illetve Fodor Ferenc. Ebben a játékrészben már jobban ment a játék, többet volt a labda a hazaiaknál és jó pár ígéretes akciót is vezettek a mieink.

Majd húsz perc leteltével sikerült is szépíteni, mégpedig büntetőből. A szlovákok harmincegyesének (Andres Ciofu) kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Pekár László kíméletlenül bevágta. Rákapcsolt a Szpari, hiszen egyenlíteni szeretett volna.

Erre többször is adódott lehetőség, ám az aktív Zorán Kosztics átadása után L’Imam Seydi kísérleténél a jobboldali kapufa mentette, majd Mohamadou Abdouraman fejese kerülte el centiméterekkel szintén a jobb alsós sarkot. A végén Juráj Halenár 15 méteres kapáslövése zúgott le a bal felső sarok mellett. Így aztán maradt az eredmény.

– Lehet bármi az eredmény egy felkészülési meccsen, a lényeg az lesz, hogy miként zárjuk az első bajnoki találkozót – kezdte összefoglalóját a lefújás után Mátyus János. – Persze azért fontos, hogy milyen a játék egy edzőmeccsen és mi a végeredmény. Ez alapján az első félidőt nem tudom hova tenni, még akkor sem, ha egy próbajátékos is a pályán volt. Szünetben volt is egy kis fesztivál, elmondtam a játékosoknak, hogy én sem vagyok hibátlan, ám ha előttem van egy labda, akkor mindent megteszek azért, hogy az nálam legyen és nyerjünk. Nos, ezt az első félidőben csak Jurájtól láttam. A második félidei teljesítménnyel már nem lehetek elégedetlen, ám egy mérkőzés két félidőből áll. A törökországi edzőtáborozás végeztével úgy véltem, hogy készen állunk a bajnoki megmérettetésre, ám ez még nincs így. Azon leszünk, hogy úgy legyen.

Jegyzőkönyv

Nyíregyháza Spartacus–MFK Kosice 1–2 (0–2)

Városi Stadion, 700 néző, v.: Takács J.

Spartacus.: Balogh – Kostic, Kovacevic, Nejc, Bosnjak – Fodor (Rubus a szünetben), Arziani (Seydi, a szünetben ), Zofcák (Szokol, a szünetben ) – Pákolicz (Abdouraman 66.p), Pekár – Halenár.

Gól: Pekár (11-esből, 69.), illetve Novak (6.), Huk (10.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!