Sport

2015.02.14. 10:37

Van, aki forrón szereti...

Nyíregyháza  - Kincset érő győzelem: a Fatum-Nyíregyháza magának szerzett izgalmas estét.

Nyíregyháza  - Kincset érő győzelem: a Fatum-Nyíregyháza magának szerzett izgalmas estét.Akadnak meccsek, amelyek így vagy úgy, de be kell húzni. Nos, a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata számára éppen ilyen volt a Jászberény elleni parti. Kár is erre szaporítani a szót, a hazai szakvezetés sem tette – a felsőházi rájátszást biztosító hatodik hely megszilárdítása érdekében, no meg, hogy a hátralévő két körben ne legyen meleg a pite, ezt a fellépést nem lehetett elbaltázni.

Persze, a vendégek hasonló tervet forgattak a fejükben. Naná, hisz számukra is sanszos a nyolc közé jutás az alapszakasz végén. Hogy semmi nem egyszerű: Kőhalmi Richárd edző vírusos betegség miatt a kispad sarkába húzódva szemlélte az eseményeket, így segítője, Erdősné Balogh Erika állt a hazaiak élére.

Minden gond, baj ellenére két szetten keresztül ment minden, mint a karkicsapás, a harmadik játszmában pedig 11:5-re vezetettek a szabolcsiak, amikor történt valami... Hogy pontosan mi, az később hosszabb elemzést igényel, mindenesetre tény: a következő egy órában a belelkesedő vendégek domináltak.

Olyannyira, hogy kiegyenlítettek, másfelől talán a nyíregyházi lányok – a jelek szerint – forrón szeretik... Maguknak tették izgalmassá a már agyonnyert találkozót, mellettük szóljon – a döntő etapban viszont nem ismertek irgalmat. A hatásos dél-amerikai koprodukció eredményeként a brazil Ribeiro és a venezuelai Valdez vezérletével sikerült a házigazdáknak kicsikarni a győzelmet, ami még kincset érhet.

KM-KT


Röplabda: NB I., nők

Fatum-Nyíregyháza–Jászberény 3:2 (20, 14, -22, -21, 7)

Bujtosi csarnok, 300 néző, v.: Szabó P., Árpás K.

Nyíregyháza: Roma F. 12, Erdős Zs. 5, Valdez 24, Vén E. 11, Ribeiro 20, Sikos P. 6. Csere: Sitku T. (liberó), Akimova, Andrejkovics, Hengsperger. Edző: Kőhalmi Richárd.

Jászberény: Tesevic 8, Brezgun 17, Pető T. 9, Pintér A. 18, Broovic 8, Kriegel Zs. 10. Csere: Lékó (liberó), Orbán Á., Gulyás V. 1. Edző: Deme Gábor.

Ász: 5–7. Rossz nyitás: 8–13


Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – A második szett után azt hittük, sima meccs lesz, majd ahogy az életben többször bebizonyosodott, semmi nem ilyen egyszerű. A végén nehézségeink voltak.

Deme Gábor: – Gyáván kezdtünk, majd oroszlánokká változtunk, a végén összementünk kisegérré.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!