Sport

2015.03.27. 15:31

A kanyáriak csak nyerhetnek a bolton

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az idén ugyancsak hibátlan Szakolynak is "nagy hal" jutott a soros játéknapon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az idén ugyancsak hibátlan Szakolynak is "nagy hal" jutott a soros játéknapon.Noha a tuzsériak nyilván nem csapkodják a térdüket a nevetéstől, legutóbbi vereségük biztosíték arra, hogy tűzben égjenek a tavaszi folytatásban. Ráadásul a Nyírmadán elbukott rangadó az égvilágon semmi okot nem szolgáltat arra, hogy a kardjukba dőljenek. Mert bár a pontelőnyüket leadták, mindazonáltal a huszadik fordulónak is az élről futhatnak neki, másrészt hazai pályán ritkán bakiznak.

Távolabb a veszélyes zónától

Az már a tiszakanyáriak külön pechje, hogy éppen most lesz jelenésük a Dancs-legénység otthonában. Koskovits György együttese ugyanis – a Szakoly társaságában – valamennyi idei tétmérkőzését behúzta. Esetükben mindez három győzelmet jelent, azt csak halkan tesszük hozzá, ősszel kísértetiesen hasonló produkcióval nyitottak. A kanyáriak szépen, csendben ellavíroztak a kiesőzónából, így különösebb izgulnivalójuk sincs a soros túra előtt. Ők szinte csak nyerhetnek a bolton…

Nos, az emlegetett Szakoly „csupán” két sikerrel letudott meccset mutathat fel (a Kemecse elleni találkozója március 15-én elmaradt), immár jelentősnek titulálható különbséggel húzott el a bennmaradásért hajtó riválisok egyre szűkülő táborától, Madalina György fiainak viszont momentán igazán nagy hal jutott – a második helyen tanyázó Mada számára legalább ennyire fontos a kedvező eredmény kibrusztolása.

Ideje lenne robbantani

A végérvényesen leszakadt Nagykálló mellett egyre inkább csávába kerül a Dombrád, amely eleddig nem tudott élni ama eséllyel, hogy a szezon második felében ki sem kell mozdulnia saját kö­zegéből. A Tisza-partiak a Mándok ellen próbálkozhatnak domborítani – nem piskóta feladat.

A szintén hátul ragadt Cellspan-Balkánynak is lassan robbantania kell, ha meg akar kapaszkodni. A napkori albérletben játszó Ibránnyal szemben ez mindennek ígérkezik, csak könnyűnek nem. Miként a csupán egy hajszállal jobban álló Szatmár Unió FC-nek sincs választása: az élbolyban gyökeret eresztő Baktalórántháza vendégeként bravúr, vagyis pontszerzés lenne az igazán üdvözítő.

KM-KT

 

20. forduló (kezdés: 15, ifi: 13): Szakvezetői várakozások

Szombat

Nagykálló (16.)–Tiszavasvári (3.)

Budaházi László, nagykállói edző: – Ha a védekezésünket rendbe rakjuk, és nem adunk tíz perc alatt két gól előnyt az ellenfeleknek, akkor eredményesebbek leszünk, bár ez éppen most nem lesz könnyű feladat.

Mirgai László, tiszavasvári edző: – A Dombrád elleni győzelem – remélhetőleg – jót tett a csapat önbizalmának. Semmi esetre sem szabad, és nem is fogjuk lebecsülni a Nagykállót, amely sokat erősödött az őszhöz képest. Abban bízom, hogy javul a helyzetkihasználásunk, és akkor van esélyünk megszerezni a három pontot.

Tiszalök (11.)–Nyírgyulaj (7.)

Kovács János, tiszalöki edző: – A hétvégén már reméljük, tavaszhoz illően fogunk játszani. Nem lehet más elfogatható eredmény számunkra, csak a három pont megszerzése. Ez nem lesz egyszerű feladat, hisz erős csapatot kell fogadnunk. Hiszem, hogy most már átérezzük a mérkőzés súlyát, és végre azt nyújtjuk, amit valójában tudunk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nem téveszt meg bennünket a hazaiak gyengébb rajtja, tisztában vagyok azzal, milyen nehéz mérkőzésre számíthatunk. A pontszerzés érdekében a jelszó továbbra is: fegyelem és türelem!

Tuzsér (1.)–Tiszakanyár (10.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A Kanyár a tavaszi szezonban eddig nagyon jó formát mutat, még pontot sem vesztett. Remélem, csapatunkat nem fogta meg a madai vereség, hazai pályán mindenképpen győzelemre játszunk, és kész!

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A tavasszal mutatott alázatra és hozzáállásra lesz szükség a folytatásban is, ebben az esetben továbbra is eredményesek lehetünk. A múlt heti meccsre visszakanyarodva, ameddig az edzők nem hoznak létre egy érdekvédelmi szervezetet, addig lassan úgy fogunk járni, mint a nézők: mi is kiszorulunk a pályákról!

Kemecse (5.)–Nagyhalász (6.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Nem téveszt meg bennünket a Halász tavaszi szereplése, komolyan készülünk a mérkőzésre. Ezzel együtt hazai pályán nem gondolhatunk másra, csak a győzelemre.

Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – Ennek a mérkőzésnek abszolút nem mi vagyunk az esélyesei, ennek tükrében nyugodtan, felszabadultan léphetünk pályára. Ha akaratban fel tudunk nőni őszi önmagunkhoz, akkor képesek lehetünk minimális célunk elérésére.

Baktalórántháza (4.)–Szatmár Unió FC (13.) – 16, ifi: 14

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A Szatmár Uniót fiatal, lelkes csapatnak tartom, amely ellen nem egyszerű játszani. Főleg úgy, hogy feltörekvő, ambiciózus szakvezető ül a kispadon. Természetesen csak a három pont megszerzésével lennék elégedett. Játékosaimnak lesz kitől tanulni, ugyanis a meccs előtt 14 órától a baktai öregfiúk és a parlamenti válogatott találkozik, ahol biztos akadnak klasszisokat idéző megoldások!

Siti Ferenc, a Szatmár Unió edzője: – A mumushoz látogatunk, a Baktát időtlen idők óta nem tudtuk megverni. Éppen itt lenne az ideje, hogy valamit domborítsunk... Úgy érzem, az Ibrány ellen mutatottnál bátrabb támadójátékra lesz szükség annak érdekében, hogy három pontot szerezzünk.

Vasárnap

Dombrád (15.)–Mándok (9.)

Borza László, dombrádi edző: – Mindenképpen gólt kell szerezni, mert enélkül nem lehet nyerni. Nekünk pedig ez már három meccsen sem sikerült... Rajtunk csak a győzelem segíthet!

Csoma Dezső, mándoki edző: – Nagyon sajnálom, hogy elment a Baktalórántháza elleni mérkőzés, mert tíz emberrel is jól játszottunk; más kérdés, hogy kihagytuk a helyzeteket. Javítani akarunk Dombrádon, bár hosszú a sérültek listája, az eltiltásról nem is beszélve. Jobbulást kívánunk Zsidó Lórántnak, és mielőbbi felépülést! Ehhez még annyit: remélem, olyan korrekt játékvezetésben lesz részünk, mint legutóbb!

Ibrány (8.)–Cellspan-Balkány (14.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Köszönjük a napkoriak kedvességét, hogy befogadtak minket erre a néhány mérkőzésre. Örülök, mert nagy a harc a csapatba kerülés miatt, annak viszont kevésbé, hogy Orosz Dániel után most Kovács Imre is edzésen sérült meg, Petics György pedig a bajnokin. Nélkülük is győzelemre törünk a Balkány ellen.

Balogh József, balkányi edző: – A héten rendet kell tenni a fejekben! Annál is inkább, mert amíg nem érezzük át, milyen nehéz helyzetben vagyunk, addig nem számíthatunk sikeres szereplésre. Csak nagy akarással, közösen léphetünk előre.

Szakoly (12.)–Nyírmada (2.)

Madalina György, szakolyi edző: – Létfontosságú három pontot sikerült szerezni legutóbb, ráadásul legszebb az idegenben aratott egy-nullás győzelem. Sokáig nem örömködhetünk, mert olyan csapat látogat hozzánk, amely a szó szoros értelmében játssza a futballt. Mivel biztos vagyok abban, hogy ők jó teljesítményt fognak nyújtani, remélem, felhúznak maguk mellé bennünket is, ezáltal meg tudjuk nehezíteni a dolgukat.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk Szakolyban. A hazaiakat jó, elismert edző irányítja, ami garancia a szervezett játékra. Ugyanakkor pontot, pontokat akarunk szerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!