Sport

2015.03.02. 18:41

A legjobbak lépnek pályára

Nyíregyháza - Mátyus János elégedett, de az emberelőnyös helyzet hibáit kielemzik.

Nyíregyháza - Mátyus János elégedett, de az emberelőnyös helyzet hibáit kielemzik.

Soha rosszabb évkezdést. A Nyíregyháza Spartacus élvonalbeli focistái a felkészülés lezárása óta két bajnokin vannak túl, a két meccsen négy pontot szereztek. A sokáig emlékezetes paksi bravúrdöntetlen után szombaton a hazai közönség előtt is debütált az új csapat. Mégpedig egy hatpontos meccsen, amelyet végül biztosan nyert a Honvéd ellen.

- Maximálisan elégedett vagyok a játékkal és az eredménnyel, hiszen egy számunkra nagyon fontos mérkőzésen szereztük meg a három pontot. És bajnokikon csakis az eredmény számít. Az ellen a Honvéd ellen győztünk, amely a forduló előtt mögöttünk volt és ott is maradt. – summázott véleményt a győzelemről Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Miként az tudott, a napokban leigazolt Karacs Péterrel együtt kilenc új játékos érkezett a csapathoz. ám nem mindenki lépett pályára szombaton. A paksi együttesből hatan is megmaradtak, a friss igazolások közül pedig a gyengélkedő Zurabi Arziani csak a kispadig jutott, Dennis Ivanovs nem került keretbe.

- Az új játékosok teljesítményével is elégedett vagyok, ám miként azt már kihangsúlyoztam, automatikusan senki sem kerül a csapatba, a legjobb formában lévők léphetnek pályára. Akik most megkapták ezt a lehetőséget, éltek is vele – így Mátyus János.

A szombati találkozó nagy részében a Szpari irányította a játékot, a hazaiak sokkal többet támadtak, a helyzetekből végül kettőt sikerült értékesíteni. Ami viszont negatívum volt, az a kiállítás után időszak, amikor a Spartacus nem tudott élni az emberelőny adta lehetőséggel.

- Igen, azt a mérkőzés utáni nyilatkozatomban is kihangsúlyoztam. Az volt a gond, hogy két középpályásunk is túlságosan visszaállt, így a megszerzett labdákból nem tudunk hatékonyan indítani a támadókat. Ezt természetesen alaposan kielemezzük, hiszen ilyen még egyszer nem fordulhat elő – vélekedett a mester.

A nyíregyháziak első találata egy ravaszul elvégzett bedobást követően született. Úgy néz ki Bosnjak Predrag nem csak lábbal, kézzel is veszélyes. a hatalmas partdobásai komoly gondot is okozhatnak az ellenfeleknek.

- Ez így igaz. Szeretnénk is élni ezzel a lehetőséggel, amit persze az edzéseken rendszeresen gyakorolunk is - így Mátyus János.

A játékosok vasárnapara pihenőt kaptak, a munka hétfőn délután az örökösföldi pályán folytatódott. Ám már előtt is volt foglalkozása a játékosoknak, mégpedig a klubházban. A szezonkezdés előtt megszokott, hogy amolyan szabályfrissítő oktatást tart a kluboknak az MLSZ. Technikai okok miatt ez átcsúszott hétfőre Sápi Csaba, a szombati találkozó játékvezetői ellenőre tartotta az oktatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!