Sport

2015.03.31. 13:35

A válogatott várja a feladót

Nyíregyháza - Erdős Zsófia, a Fatum-Nyíregyháza játékosa az Európa-bajnoki részvételért harcolhat.

Nyíregyháza - Erdős Zsófia, a Fatum-Nyíregyháza játékosa az Európa-bajnoki részvételért harcolhat.Némi titokzatosság lengte körül a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának keddre meghirdetett sajtótájékoztatóját. Az, persze, mér meghívóból kiderült, hogy nagy durranás készülődik. Nevezetesen: a klub egyik játékosa meghívott kapott a felnőtt válogatott keretébe. Márpedig erre meglehetősen régen volt példa.

Nos, a teljes szakmai stáb felvonult az esemény tiszteletlére, Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője nem húzta az időt, hivatalosan bejelentette: Erdős Zsófia is ott lesz részt az Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes május 18-án kezdődő edzőtáborában. A kontinenstornán huszonnyolc esztendő után színre lépő gárda belga szövetségi kapitánya, Jan De Brandt folyamatosan szűkíti majd a létszámot – végül tizennégyen vághatnak neki a küzdelemsorozatnak.

Erdős Zsófia mellett jelenleg további négy feladóval számol a válogatott szakvezetése, közülük alighanem ketten utazhatnak az Eb-re.

– Természetesen nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy tagja leszeki az egyelőre bő keretnek – újságolta a főszereplő, vagyis Erdős Zsófia. – Izgatottan várom a válogatott összetartást, de addig nekem itt, a klubnál van feladaton. Azért dolgozunk, hogy a csapat megszerezze az ötödik helyet a bajnokságban, egyelőre ez a legfontosabb.

Külön pikantériája a remélhetőleg szépen, azaz Európa-bajnoki részvétellel záruló történetnek, hogy a karmester édesanyja, Erdősné Balogh Erika nyomaiba lép, aki korábban harmincegy alkalommal ölthette fel a válogatott mezt.

KM-KT

A teljes cikk elolvasható  a Kelet-Magyarország április 1-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!