Sport

2015.03.07. 12:47

Az esélytelenek nyugalmával, a támadásokról nem lemondva

A listavezető Videoton otthonában nem állhat teljesen vissza a Nyíregyháza Spartacus, támadni is kell.

A listavezető Videoton otthonában nem állhat teljesen vissza a Nyíregyháza Spartacus, támadni is kell.Könnyebb lesz, ám mégis nehezebb. A Nyíregyháza Spartacus szombaton az eddig egyetlen vereséggel bíró listavezető Videoton vendége lesz. A Szpari Pakson kényszerből összeállított csapattal szerzett fontos pontot, majd a Honvéd ellen az idei hazai nyitányon még értékesebb hármat.

Legutóbb ikszelt a Vidi

Mindkét meccs nehéz volt, az első az összeállítás, a másik pedig amiatt, mert rivális csapat ellen megduplázódnak a szerzett pontok. Szombaton este, a Vidi ellen ebből a szempontból könnyebb lesz, hiszen az esélyesség, a tét nem nyomja a nyíregyháziak vállát.

A székesfehérváriak a legutóbbi körben már 2–0-ra vezettek Győrben, ám a Rába-partiak végül a ráadásban egyenlíteni tudtak. Ez adhat erőt és bizakodásra okot a Szpari számára.

A két együttes őszi, nyíregyházi meccsét a vendégek nyerték 2–0-ra, ám az egy másik Nyíregyháza Spartacus volt. Azt a meccset főként Rezes László nem felejti el, hiszen a hajrában Caneira belépője után elszakadt a keresztszalagja. Ez már a múlt, miként az idei két bajnoki találkozó.


[poll id="872"]


– A paksi és a Honvéd elleni meccs már a múlté, örülünk a pontoknak, de előre nézünk – erősítette meg a felvetést Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Természetesen megnéztem a Győr-Vidi meccset, és a látottak megerősítettek abban, hogy a Videoton borzasztóan erős csapat, ám olyanokat is láttam, ami alapján keresnivalónk lehet. Nem mi vagyunk az esélyesek, ám ez nem jelent semmit. Az lesz a lényeg, hogy ne álljunk vissza teljesen, ne mondjunk le a támadójátékról, mert ellenkező esetben nem lehet sok keresnivalónk. Bátor, nyílt játékot várok, amiből bármi kisülhet – vélekedett Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Tatán megállnak pihenni

A nyíregyháziak pénteken este a mérkőzés időpontjában, villanyfényben kezdték meg az edzést. A hangulatra nem lehet panasz. A csapat tagjai szombaton reggel szálltak buszra. Tatán lesz az ebéd és egy rövid pihenő, majd irány tovább a sóstói (nem úti) stadionba.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!