Sport

2015.03.26. 19:00

Családi visszavágó és dobogóbérlés

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A két Fekete György közül ezúttal a fiatalabb végzett az élen, megszerezve a fedett pályás bajnoki címet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A két Fekete György közül ezúttal a fiatalabb végzett az élen, megszerezve a fedett pályás bajnoki címet.

Nagyszerű megyebeli sikerekkel fejeződött be a fedett pályás fogathajtó idény, amelynek a Hortobágyon rendezett országos bajnoki döntő vetett véget. Az AB-kategóriában családi versengés döntött a bajnoki címről, és végül ifjabb Fekete György megelőzte édesapját, Fekete Györgyöt – visszavágva ezzel a decemberi lovas világkupa elődöntőjében elszenvedett vereségért. Mindketten a Nyírbátori LSHE versenyzői. Miután Bukovinszki Zoltán (Nyírségi LTE) lett a harmadik, megállapíthatjuk, hogy ebben a versenyszámban a szabolcsi hajtók teljes egészében kibérelték a dobogót.

Összesen 36 induló vett részt a viadalon, a népesebb mezőny a C kategóriában gyűlt össze. Itt is kevés, pontosabban három századmásodperc híján szabolcsi siker született, hiszen Tóth János (Újfehértói LBSE) éppen ennyivel szorult a második helyre.

A fogatok immáron a szabadtéri idényre készülnek, amelynek nyitánya az április 17-18-i nyílt edzés lesz Szakolyban. Az esztendő fő versenye pedig a fábiánsebestyéni kettes fogathajtó világbajnokság, ahová több megyebeli versenyzőnek is esélye lesz bekerülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!