Sport

2015.03.09. 09:10

Egy félidőnyi jó játék kevés volt

Nyíregyháza, Székesfehérvár - A listavezető Videoton szünet után felőrölte a megfogyatkozott Szparit.

Nyíregyháza, Székesfehérvár - A listavezető Videoton szünet után felőrölte a megfogyatkozott Szparit.

Ez mindennek ígérkezett, de tuti vendégnek a legkevésbé. Az élvonalbeli focibajnokság soros körében a Videotonnál vizitált szombaton este a Nyíregyháza Spartacus. A nyíregyháziaknak eddig még nem termett babér, de még egy pontocska sem élvonalbeli székesfehérvári fellépésen, szombatig tíz meccset játszottak a felek, mindannyit a Vidi nyerte.

Balszerencsés találat

Az előjelek most is a listavezetőnek kedveztek, ám Mátyus János nem arról híres, hogy csapatát feltartott kezekkel küldené pályára. A nyíregyháziak mestere előállt egy farbával is, hiszen a kezdőben kapott helyet az a Rezes László, aki tavaly augusztusban éppen a Videoton elleni nyíregyházi meccsen szenvedett keresztszalag-szakadást és most tért vissza. A középpályás egyébként könnyen főszereplő lehetett volna, hiszen aktívan kezdett, jó negyedóra elteltével Juraj Halenár passzával egyedül törhetett volna kapura, ám az asszisztens tévesnek tűnően lest jelzett. A harmincadik minutumban pedig fejelhetett volna, ám Szolnoki ravaszul fogta a bal karját, így nagy helyzetben nem találta el rendesen a labdát.

No de, mi más történt? Miként az várható volt, a Szpari visszahúzódott és zárta a területeket. A Vidi játszott fölényben, de a hazaiak hiába passzolgattak, ívelgettek, a vendégvédelem remekül működött, ráadásul pár veszélyesnek ígérkező akciót is tudtak vezetni a vendégek.

Úgy nézett ki, hogy gól nélkül zárul az első félidő, amikor Szokol Zsolt duplán bűnhődött. Előbb sárgát kapott, mert fellökte Kovács Istvánt, majd Gyurcsó Ádám szabadrúgásánál pedig pechjére a labda a bal válláról perdült saját kapujába. A Vidi így, ha nem is érdemtelenül, de szerencsével vezetéssel térhetett a szünetre.

A második félidőben sajnos változott a helyzet. A nyíregyháziakat mintha sokkolta volna a balszerencsés találat, egyre többet késtek a labdákról. Az első élvonalbeli meccsén pályára lépő Zurabi Arziani kétszer is, sárgát kapott, a második után piros lett a büntetése.

Pedig Mátyus János a második lap előtt már le akarta cserélni, Mohamadaou Abdouraman már lázasan készült a beállására. A megfogyatkozott vendégek ellen már könnyű dolguk volt a hazaiaknak.

A csereként beállt Alvarez pár villanás után a kapuba is talált, pár perccel később pedig Szokol feleslegesnek tűnő becsúszásánál Oliveira rutinosan esett át a lábon. Jöhetett a büntető, és Nikolics Nemanja tizennyolcadik bajnokiján megszerezte tizennyolcadik gólját. Eldőlt végérvényesen, a lefújás után a hazaiak érthetően boldogan, a vendégek szomorúan és bosszúsan célozták meg öltözőjüket.

Az első félidő erőt adhat

Az első félidőbeli teljesítmény előtt le a kalappal! Igaz, a védekezésre összpontosítva, de taktikusan, lelkesen és fegyelmezetten játszott a Szpari. Ki tudja, mi lett volna a vége, ha az első félidő hajrájában nem jön a hazai vezetés, a szünet után pedig viszonylag hamar a kiállítás. Ám mindkettő jött, és a játékosállományban és főként a feltételekben jóval a Szpari előtt álló éllovas lassan de biztosan morzsolta fel a nyíregyháziakat.

Ez van, illetve ez volt, mert hétfőtől már a Fradi elleni hazai derbire kell koncentrálni.

Mán László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!