Sport

2015.03.11. 11:04

Egy sérülés keretbe foglalt története

Nyíregyháza, Székesfehérvár - Rezes László hat és fél hónap után ismét focizhatott, és várja a Ferencváros elleni meccset.

Nyíregyháza, Székesfehérvár - Rezes László hat és fél hónap után ismét focizhatott, és várja a Ferencváros elleni meccset.

Rezes László számára örökké emlékezetes lesz a szombati, Vidi elleni mérkőzés. Természetesen nem az eredmény miatt, hiszen a Szpari kikapott, ám a játékos hat és fél hónap után ismét pályára léphetett, és jól is játszott. A visszatérést azt teszi érdekessé, hogy tavaly augusztusban éppen a Videoton elleni hazai meccsen sérült meg, műteni kellett, aztán fokozatosan kezdhette felépíteni a lábát, a végeredmény pedig ismert, hiszen bő egy órát focizhatott.

Nem lógott ki a sorból

– Ez egy keretbe foglalt történet, hiszen a Vidi ellen sérültem meg, és a Vidi ellen térhettem vissza – kezdte visszapillantását a szombati találkozóra Rezes László. – Nagy öröm újra focizni, és úgy érzem nem is lógtam ki a sorból, pedig ez volt az első találkozóm, hiszen az edzőmeccseken nem játszottam. A lábammal semmi gond, minden rendben van.

Rezes László könnyen főszereplő lehetett volna, hiszen előbb talán a leshatáron túlról indulva állították meg, majd Zorán Kostic beadásánál nem tudott jól fejelni, igaz, Szolnoki Roland erről igencsak gondoskodott, hiszen fogta a bal karját.

Nem akarta feldobni magát

– Őszintén szólva még nem néztem vissza a mérkőzést – folytatta a focista. – Az első szitunál úgy éreztem, hogy a védők mögül indultam, ám a játékvezető les miatt sípolt. A másiknál láttam, hogy Zorán labdája pont jó lesz fejre, aztán amikor odaértem, már nem tudtam rendesen eltalálni. Éreztem, hogy a Vidi játékosa szorosan mellettem van, ám eszembe sem jutott, hogy feldobjam magam.

Bizonyára minden másként alakult volna, ha sikerül góllal visszatérnie. Ettől függetlenül Rezes László így is nagyon elégedett.

– Aki járt már hozzám hasonló cipőben, tudja, hogy milyen óriási visszatérni a pályára egy ilyen műtét után. Voltak időszakok, amikor nagyon nehéz volt, de sokan segítettek. A legtöbbet a menyasszonyomnak köszönhetem, aki végig mellettem volt, és erőt adott.

– Köszönet jár Majzik Ernő doktornak a remek műtétért, a debreceni Bodea Cornel gyógytornásznak. Végül, de nem utolsósorban György Rolland rehabilitációs edzőnek, aki úgymond felépített. Nélkülük nem ment volna – így Rezes László.

Szombaton újabb nagy meccs vár a Szparira, hiszen a Ferencváros lesz a vendég.

– Többször játszottam már a Ferencváros ellen, és valóban különleges érzés ellenük pályára lépni. Egy nagy múltú klub, igaz, az utóbbi időben kevesebb szurkolójuk előtt játszanak, de ez számunkra akár előny is lehet szombaton. Úgy érzem, amennyiben úgy játszunk, mint a Vidi ellen az első félidőben, akkor itthon meglepetést tudunk okozni – vélekedett a szombati találkozó esélyeiről Rezes László.

Legyen igaza…

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!