Sport

2015.03.15. 10:44

Esőszünetekkel tarkított hétvégi dupla

Fucsovics Márton bosnyák ellenfelét legyőzte, az olasztól viszont vereséget szenvedett.

Fucsovics Márton bosnyák ellenfelét legyőzte, az olasztól viszont vereséget szenvedett.

Az eső volt az úr a kínai Kantonban, így aztán alaposan összesűrűsödött a program a hétvégére az 50 ezer dolláros kínai ATP-challengertornán. Szombatra a negyed- és elődöntőket is programba iktatták, ám az égi áldás újra közbeszólt, és csak az előbbiekre került sor.

Fucsovics Márton (165.) sikerrel vette a négy közé jutásról határozó mérkőzést, hiszen 6:2, 3:6, 6:4-re verte a bosnyák Aldin Setkicet (224.). A nyíregyházi teniszező abban reménykedhetett, hogy vasárnap duplázhat, hiszen az elődöntő nyertesei még aznap pályára léptek a fináléban, ám az újabb esőszünetig nem állt jól a szénája az olasz Roberto Marcora (217.) ellen. Ekkor Marci két labdára volt a kieséstől, hiszen ellenfele 7:6 (7–3)-re nyerte az első játszmát, a másodikban pedig 6:6-nál az újabb tie-breakban 9–9 volt az állás. Amikor visszatértek, akkor Fucsovics nyerte a következő két pontot, ezzel egyenlített. Jöhetett a döntő szett, amelyben az olasz került brékelőnybe, és ezt már végigvitte (6:4), így Marci lemaradt a döntőről. Ezen a héten újra Kínában, Sencsenben versenyez az elsőszámú magyar teniszező.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!