Sport

2015.03.27. 17:01

Fiú válogatottak a lányok fő bázisán

Nyíregyháza - A magyar U18-as csapat Ausztria, Szlovákia és Románia ellen játszik a jövő héten a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban.

Nyíregyháza - A magyar U18-as csapat Ausztria, Szlovákia és Románia ellen játszik a jövő héten a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban.

Ahhoz képest, hogy a Szent Imre Katolikus Gimnázium tornacsarnoka a női szakágat üzemeltető Nyíregyházi Kosársuli edzésközpontja, a létesítményt – még a felszentelés előtt – korosztályos válogatott fiúmeccsekkel avatták fel, és nyakunkon az újabb hasonló esemény: április 2-4. között a négy nemzet U18-as fiú válogatottjait felvonultató Bige Holding-kupának ad otthont a legújabb kosaras fellegvár.

– A magyar válogatottnál a klubunknál is dolgozó Ferenczi Tamás tölti be a szövetségi edzői posztot, az ő munkáját is szeretnénk segíteni ezekkel a meccsekkel, amelyek a sportág propagandájának is tekinthetők – válaszolta meg a kettősséget az Anno 1366 Étteremben tartott pénteki sajtótájékoztatón Farkasinszki Gyula, a Nyíregyházi Kosársuli elnöke. – Mint minden évben, ezen a nyáron is Európa-bajnokság vár a korosztályos válogatottra, az iskolai tavaszi szünet időszaka az utolsó alkalom a közvetlen felkészülés előtt, hogy hosszabb ideig együtt készüljön és tesztmeccseket is játsszon a keret. Ehhez nyújtunk segítséget az általunk szervezett tornával.

A magyarokhoz hasonlóan a tornán résztvevő másik három válogatott, az osztrák, a román és a szlovák is az ausztriai B divíziós Eb-re készül. A Bige Holding-kupa első, csütörtöki napján a mieink Ausztriával, másnap Szlovákiával, a záró napon Romániával találkoznak. Csütörtökön és pénteken 18, szombaton 15 órakor kezdődik a magyarok meccse, a másik találkozó rendre két ótával korábban veszi kezdetét.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. március 28-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!