Sport

2015.03.31. 16:41

Kárai: az idén csak ralikrossz!

Máriapócs - Az autókrosszban Európa-bajnok pilóta lánya is bemutatkozik a RabócsiRingen a húsvéti versenyen.

Máriapócs - Az autókrosszban Európa-bajnok pilóta lánya is bemutatkozik a RabócsiRingen a húsvéti versenyen.

Nagyüzem volt a hétvégén a máriapócsi RabócsiRingen. Driftesek és rali­krosszozók tesztelték a pályát, hiszen utóbbi szakágban már elkezdődött a pontvadászat, és a hétvégén a hagyományos húsvéti fordulóval folytatódik. A szlovákiai szezonnyitót Kárai Tamás nyerte.

Tudott, hogy az elmúlt szezonban Kárai az autókrossz­ban ismét Európa-bajnoki címet szerzett, ralikrosszban pedig a hazai pontvadászatban a második helyen zárt, hat ponttal kevesebbet gyűjtve, mint Harsányi Zoltán.

A Eb-címnek ez volt az ára, hiszen a kontinensbajnoki futamok miatt a ralikrosszban két fordulót hagyott ki. Az idén másként lesz, hiszen csak a ralikrosszban fog rajthoz állni.

Visszatérve az idei nyitófordulóra, Kárai Tomi a tőle megszokott magabiztossággal és remek tempóban irányította a Škoda Fabiát, és lépéselőnybe került riválisaival szemben.

Hosszabb táv, joker-kör

– Minden rendben volt a Slovakiaringen, jól ment a vezetés, az autó is hibátlan, így érthetően elégedett vagyok a kezdéssel – indította a beszélgetést Kárai Tamás.

A RabócsiRingen minden esztendőben, így az idén is lesz változás, hosszabb táv vár majd az indulókra, hiszen a nagy nemzetközi viadalokon megszokott módon joker-kör is vár a pilótákra. És ami szintén nagyon fontos: először rendezik a RabócsiRingen világbajnoki módon a versenyt.

Négy selejtezővel kezdenek a versenyzők, ezek közül egyet sem lehet elhagyni. Így aztán oda kell tenniük magukat a pilótáknak, hogy az időeredmények alapján tizenketten a két elődöntőbe kerüljenek.

Ezekből a dobogósok jutnak a zárófutamba, a hatos döntőbe. Így aztán minden futamban nagy csatára van kilátás, aminek elsősorban a nézők örülhetnek.

Gina is a volán mögé ült

A remek pilóta is itt volt a hétvégén Máriapócson, mégpedig leányával, Ginával. A tizenhat esztendős ifjú hölgy a papa példáját követve volán mögé ült, és a Junior Kupában már be is mutatkozott a nyitányon.

Örül, hogy erősebb a mezőny

– Elsősorban Ginára figyeltem, hiszen bár nagyon ügyes, még csak most tanulja a versenyzést. A murvást meghosszabbították, jön a joker-kör is, a pálya rendben van – így a versenyző. Az új lebonyolítási rendszer nagyon tetszik, hiszen a versenyeken autózni szeretünk, élesebb lesz a küzdelem, aminek bizonyára a nézők is örülni fognak ­­­– vélekedett a versenyző.

A Supercars kategóriában nagy mezőny jött össze, és amiről már lapunkban is beszámoltunk: az elmúlt években a formaautózásban sikereket elért Kiss Pál Tamás személyében új riválisa lesz az eddigi legjobbaknak, köztük persze Kárai Tamásnak.

– Örülök annak, hogy Kiss Pál Tomi is beszállt, mert így erősebb lett a mezőny, és még nagyobb küzdelmekre van kilátás. Persze, így a győzelmeknek is nagyobb az értékük. Bízom benne, hogy a húsvéti verseny után ismét dobogóra állhatok – így Kárai Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!