Sport

2015.03.28. 11:01

Kiss Pál Tamás húsvéti, hazai premierje a RabócsiRingen

Az idei ralikrossz­bajnokság nagy durranását a Supercar kategória mezőnyébe beszálló Kiss Pál Tamás személye jelenti.

Az idei ralikrossz­bajnokság nagy durranását a Supercar kategória mezőnyébe beszálló Kiss Pál Tamás személye jelenti. A formaautózásban szép babérokat szerző pilótának nem volt szerencséje a bajnoki nyitányon, amelyet a hétvégén a Slovakiaringen rendeztek.

Kell még a versenykilométer

– A szombat remekül sikerült, remek tempóban tudtam autózni - kezdte visszapillantását Kiss Pál Tamás.

– Aztán a vasárnapi első selejtezőben leállt a motor, a másodikban pedig végleg megállt, kiugrott a hajtókar, így számomra véget ért a verseny. Természetesen nem ilyen bemutatkozásra számítottam, de a technika ördöge bármikor közbeszólhat.

– Az autóval nincs probléma, viszont a ralikrossz sokkal másabb, mint a formaautózás – folytatta a remek pilóta. – Rutint kell szereznem, gyűjteni a versenytapasztalatokat, ezt pedig csak kilométerekkel lehet. Ebből a szempontból is rossz volt az, hogy a harmadik selejtezőben véget ért számomra a verseny.

A technikai stáb hétfőn érkezett haza Dunaszerdahelyről. Lesz munkája a szerelőcsapat tagjainak, hiszen mihamarabb ütőképessé kell varázsolni a Škoda Fabiát, mégpedig egy új motorral. Így aztán a pilótának nem lesz ideje tesztelni, csak a versenyen tud beülni az autóba. Azon a RabócsiRingen, ahol egyébként nemrégiben már teljesített pár kört.

– Könnyűnek tűnő a RabócsiRing, ám igen technikás pálya. Remélhetőleg sikerül majd azt a tempót autóznom, amit a szlovákiai verseny első napján.

– A rajtjaim jól sikerültek, ez pedig döntő lehet majd a RabócsiRingen. Minden versenyre úgy megyek, hogy nyerni szeretnék. Bízom benne, hogy ott leszek a döntőben, és akkor újabb kilométerek rutinjával vértezhetem fel magam. A fináléban pedig bármi lehet, egy dobogós helyezéssel már teljesen elégedett lennék – így a népszerű pilóta.

Miként ismert, a nyitányt Kárai Tamás nyerte Alois Höller és a meglepetést okozó Wieszt Jankó előtt. Ők minden bizonnyal a húsvéti viadalon is bizonyítani szeretnének. A bajnoki címvédő Harsányi Zoltán sem tudta befejezni a nyitányt, így ő még inkább oda fogja majd tenni magát a RabócsiRingen, így hatalmas küzdelemre van kilátás, amelyet aligha bánnának a szurkolók.

Az időrend

Április 5, vasárnap

10: szabadedzés OB+CEZ+OAV

11.50: szabadedzés OB+CEZ+OAV

14: 1. előfutam OB+CEZ+OAV

Április 6, hétfő

8: 2. előfutam OAV+OB+CEZ

11: Erdős Csaba extrém motoros show

11.30: 3. előfutam OAV+OB+CEZ

14:30: Erdős Csaba extrém show

15: Elődöntők és döntők OAV

15: Elődöntők és döntők OB+CEZ

OB: országos bajnokság.

CEZ: Közép-európai Zóna Trófea. OAV: országos amatőr sorozat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!