Sport

2015.03.03. 14:40

Középtávon szállított elsőségek

Nyíregyházi - A Nyíregyházi Sportcentrum junior bajnok atlétái: Palásti Luca, Vígvári Szabolcs és a férfiváltó.

Nyíregyházi - A Nyíregyházi Sportcentrum junior bajnok atlétái: Palásti Luca, Vígvári Szabolcs és a férfiváltó.

A felnőttek után az ifjúságiak és a juniorok voltak soron – az előző hetihez hasonlóan most is párhuzamosan rendezték meg a fedett pályás és a téli dobóbajnokságot. És nyugodtan írhatjuk, hogy a szokott módon ezúttal is számolni kellett a nyíregyházi atlétákkal a végelszámolásnál.

Vagyis az eredményhirdetéseknél. Merthogy az összesített mérleg három-három arany- és ezüstéremből, illetve két bronzéremből áll, ezek közül egy-egy második és harmadik helyezés született a szabad ég alatt, a többi dicsőséget a teremben szerezték az NYSC sportolói.

A bajnokokkal illik kezdeni, a három elsőség pedig a középtávfutók nevéhez fűződik, hiszen a juniorok között Vígvári Szabolcs és Palásti Luca is megnyerte a 400 métert, és a junior férfiak 4x200 méteres váltója sem talált legyőzőre, holott utóbbi némileg tartalékos összetételben állt rajthoz. Vígvári Szabolcs akár duplázhatott is volna, de kétszázon külön futamba került a későbbi győztes kecskeméti Szabó Dánieltől, aki négy századdal futott jobb időt Szalka Géza tanítványánál. A négyszázas finálé érdekességét pedig az adta, hogy Vígvárit klubtársa, Tasi T. Dávid szorongatta meg a leginkább, a fogcsikorgató befutó közben hat század döntött az ifi világbajnokságot is megnyert sportoló javára.

A szinte a teljes fedett pályás évadot kihagyó Palásti Luca biztató eredménnyel és versenyzéssel valamint bajnoki címmel tért vissza,

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 4-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!