Sport

2015.03.13. 19:21

Max lesz a legfiatalabb pilóta

Újabb tehetségek kaphatnak lehetőséget az idei sorozatban.

Újabb tehetségek kaphatnak lehetőséget az idei sorozatban.

Négy újoncot avat Melbourne-ben a Forma–1, ráadásul közülük kettő ugyanannál a csapatnál, a Toro Rossónál esik át a tűzkeresztségen. A Red Bull-junioregylet két versenyzőcsemetét igazolt, akik a szakági történelem legfiatalabb párosát alkotják: Jos Verstappen fia, Max alig töltötte be a tizenhetedik életévét, minden idők legifjabb versenyzőjeként debütálhat, ráadásul társa, a kétszeres rali-világbajnok, Dakar-győztes Carlos Sainz fia, Carlos Jr. is csak a 20. évében jár.

Igazi őstehetség

Utóbbi a Formula-Renault 3.5 bajnokaként jutott lehetőséghez, míg az előbbi egyenesen az F3-ból vitorlázott az F1-be: Verstappen kora és állítólagos tapasztalatlansága komoly indulathullámokat szított, még úgy is, hogy a Toro Rosso munkatársai a tesztek alapján szentül állítják: egy igazi őstehetséggel van dolguk.

– Nem foglalkozom azzal, hogy sokan háborognak a korom miatt. Jobban foglalkoztat, hogy szeretnék minél több rekordot megdönteni. Futamokat és bajnoki címeket akarok nyerni, csak ez számít – mondta a kis Verstappen, aki a jogsiját az idén januárban szerezte meg, ráadásul közúton csak szülői felügyelet mellett vezethet.

Tesztpilóta volt

Felipe Nasr személyében a Saubernél is bemutatkozik egy elsőéves: a közel-keleti felmenőkkel is rendelkező brazil tavaly a Williams kötelékében tesztpilótáskodott, ezzel párhuzamosan bronz­érmesként végzett a GP2-es betétszériában, de – jól szemléltetve az F1 felé igyekvők nehéz helyzetét – az ígéretes ajánlólevelek mellett szüksége volt arra is, hogy főtámogatója, egy brazil bank akkora összeget invesztáljon a pénzügyi fronton ingatag svájci egyletbe, amelyért cserébe még az autót is hajlamosak voltak kék-sárgára színezni.

Roberto Merhi tavaly a Caterhamnél tesztelgetett, korábban pedig szerepelt a DTM-ben is: a spanyol, nem kutyaütő, de a sebtében összerántott Marussia-utód, a Manor nem feltétlenül lesz ideális hely a versenyzői bemutatkozásra…

MS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!