Sport

2015.03.02. 09:16

Megérdemelt három pont

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus biztosan nyert a rivális Honvéd ellen a hazai szezonnyitón.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus biztosan nyert a rivális Honvéd ellen a hazai szezonnyitón.Úgy kezdett a Szpari, ahogyan azt egy hatpontos meccsen kell. Az első perctől jelezte a vendég Honvédnak, hogy nyerni akar. Megvolt a mezőnyfölény, egymás után jöttek a hazai akciók, zömében a jobb oldalon, ám a helyzetek még kimaradtak. Aztán a félidő dereka után Bosnjak Predrag ravasz bedobását követően Juraj Halenár gólpasszt adott a középen jó ütemben belépő Mohamadou Abdouramannak, aki nem hibázott. Megszületett tehát a hőn áhított vezetés, ami után a játék képe nem nagyon változott. A kispestiek Hidi Patrikot keresték a megszerzett labdákkal, ám a vendégek karmestere ritkán talált jól megjátszható társat. Maco Rossinak jó félóra elteltével sérülés miatt kényszerből cserélnie kellett, az első vendéghelyzetre pedig negyven percet kellett várni, ám Youla próbálkozásánál éber volt Balogh János.

Szünet után folytatódott minden. A Szpari támadott, a Honvéd erejéből pedig csak a védekezésre futotta. Holander Filip elesését színészi alakításnak ítélte a játékvezető és mivel az első félidő hajrájában már beszedett egy sárgát, a második után jött a piros (Érdekes, hogy csak ő kapott lapokat a meccsen, igaz, ő hármat is.).

Hátrány volt az emberelőny

Fura és érthetetlen módon a hazaiakat zavarta meg a kiállítás, szinte magukra húzták a kispestieket, szerencsére a Honvéd próbálkozásainak nem volt élük. A nyíregyházikontrák viszont rendre veszélyesek voltak, ezekből kettőből több is lehetett volna, ám az asszisztens magasba emelte zászlaját.

A hajrában aztán jött a mindent eldöntő és három pontot érő második hazai gól. Halenár balról pengésen külsőzött a kapu elé, az addig eső-kelő, a védőivel nagyokat birkózó L’Immam Seydi közelről a kapuba bólintott. Ezután Mátyus János két kezdőjátékost is megtapsoltatott a cserékkel, majd a publikum nagy örömére a négy perces ráadásnak is vége lett.

Értékes három ponttal kezdte az idei hazai bajnokijait a Szpari. Két, az őszihez képest teljesen átalakult csapat lépett pályára. A látottak alapján a Spartacus előrébb jár a csapatjátékban, ráadásul a hazaiak harcosabbak is voltak, így megérdemelten jutottak a három ponthoz. Kezdésként nem volt rossz az új együttestől, de a cél eléréséhez ettől még jobbnak is kell majd lennie…

KM-ML



A labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján a Honvédot látta vendégül a Szpari. A mérkőzésről élőben tudósítottunk portálunkon 16 órától. tovább »

A Nyíregyháza Spartacus - Budapest Honvéd (2-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Mátyus János és Marco Rossi értékelte a látottakat. tovább »

A Nyíregyháza Spartacus 2-0-ra nyert a vendég Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában. Ön szerint ki volt a Szpari legjobbja? tovább »

A Nyíregyháza 2-0-ra nyert a vendég Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!