Sport

2015.03.15. 12:35

Nem volt messze a dobogó

Nyíregyháza - Káplár János ötödik, Kerekes Dóra kilencedik helyen végzett a dobó Európa-kupán.

Nyíregyháza - Káplár János ötödik, Kerekes Dóra kilencedik helyen végzett a dobó Európa-kupán.

Még a téli versenyidőszakhoz tartozik, de már szabadtéri viadal a dobó Európa-kupa, amelyet újfent a portugáliai Leirában rendeztek. A magyar válogatottban a diszkoszvetők között kapott helyet a Nyíregyházi Sportcentrum két versenyzője, az U23-asok között induló Káplár János és Kerekes Dóra.

Káplár szombaton lépett dobókörbe, és bár a remélt hatvan métert nem tudta megközelíteni, 56.20 méteres eredményével sem volt messze a dobogó. Az NYSC versenyzője végül ötödik lett, a negyediktől 15, a harmadiktól 42, az ezüstérmestől pedig 73 centivel elmaradva – vagyis ezeknek a versenyzők is 57 méter alatti volt a legjobb dobása.

A vasárnap szereplő Kerekes Dórának szintén három érvényes kísérlete volt, ezek közül a 46.77 méteres volt a legjobb, és ez a kilencedik helyezéshez volt elegendő.

A magyar válogatott tagjai még két hétig Portugáliában maradnak, ott készülnek a nyári feladatokra. Kerekes Dóra és Káplár János mellett az NYSC-ből Szikszai Róbert és a súlylökő Kerekes László is tagja a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!