Sport

2015.03.26. 10:53

Nincs több javítási lehetőség!

Nyíregyháza - A próbálkozások ideje lejárt: a nyíregyházi csapaton csak a győzelem segíthet Békéscsabán.

Nyíregyháza - A próbálkozások ideje lejárt: a nyíregyházi csapaton csak a győzelem segíthet Békéscsabán.

Amikor már nem lehet ,,drazsézni”... A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata két mérkőzést elbukott a Békéscsaba elleni bajnoki negyeddöntőben – az egyik fél három győzelméig tartó párharc csütörtökön esedékes összecsapásán tehát a túlélés a tét.

Semmi értelme azon keseregni, hogy alakulhatott volna jóval szerencsésebben is a forgatókönyv, elvégre a szabolcsiaknak legalább annyi sansza volt a sikerre, mint a viharsarkiaknak, a történtek megemésztésére egész egyszerűen nincs idő. Éppen az jelenthet reménysugárt, hogy mindannyiszor kiélezett csatában húzta a rövidebbet a Kőhalmi-gárda. Vagyis miért ne fordulhatna a kocka az újabb csabai fellépésen?

– Erre törekszünk, mert tény, számunkra kiéleződött a szituáció – nyomatékosította Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője. – A próbálkozások ideje lejárt, a fikciók gyártásának sincs helye, ha akarunk valamit, neki kell menni a mérkőzésnek, ez ilyen egyszerű. Most tesztelhető, ki milyen vérmérsékletű. Eddig, ha elvesztettünk egy játszmát, vagy a meccset, mindenki abba ringatta magát, majd jön a másik, a következő esély. Hát, nincs több javításai alkalom! Most már nincs tovább. Lehet mismásolni, szépíteni a dolgokat, lehet csak nem érdemes. Tenni kell a dolgunkat, méghozzá a létező legjobban.

Az akarást ez idáig sem kérdőjelezhette meg senki, a bökkenő cupán annyi: a kulcspillanatokban, több pontos vezetésnél rendre megremegtek a kezet. Ami a harmadik találkozón végzetesnek bizonyulhat.

– Természetesen beszélgettünk a lányokkal, elmondtuk amit egyébként már annyiszor megtettünk, hogy mire ügyeljenek, figyeljenek – közölte a tréner. – Kiveséztük a taktikai lehetőségeket, talán még nem merítettük ki valamennyit, de mindez annyit ér, amennyit a pályán megvalósítanak a játékosok.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!