Sport

2015.03.26. 18:52

Pákolicz Dávid Achilles-sarka a problémák legfőbb okozója

Nyíregyháza - Műtétre vár a Spartacus focistája, aki most többet lehet együtt a pici Dézivel.

Nyíregyháza - Műtétre vár a Spartacus focistája, aki most többet lehet együtt a pici Dézivel.Öröm és üröm-ilyen volt az idei március Pákolicz Dávid számára. A hónap negyedik napján nagy boldogság köszöntött a Nyíregyháza Spartacus focistájára, hiszen megszületett kislánya Dézi. Tíz nappal később a Fradi ellen hazai mérkőzés kilencvenedik percében lépett pályára az ifjú apuka, majd talán fél perc után le is bicegett, hiszen megsérült. Komolyan. Előbb úgy nézett ki, hogy a vádlijában szakadt el az izom, ám a végső diagnózis az Achilles-in részleges szakadását mutatta ki. És úgy néz ki, hogy ez a rosszabb.

- Sajnos így van, az izomszakadás talán kevésbé lett volna komoly - kezdte a beszélgetést a technikás focista. - Egyelőre azt teszem, amit kell: pihentetem, jegelem a lábam. Egyébként javulás már van, hiszen a korábbihoz képest nem annyira fájdalmas és óvatosan már sétálni is tudok.

Sokakban felmerült a kérdés: mi okozhatta a sérülést, talán nem melegített be megfelelően a játékos?

Régóta fájt a lába

- Az nem lehetett gond, hiszen a második félidőben végig mozogtunk a kapu mögött- cáfolta ezt Pákó. – Sajnos a sarkammal régóta van gond, gyakorta begyulladt, sokszor csak fájdalomcsillapítóval és gyulladáscsökkentővel tudtam edzeni és játszani. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy amennyiben az a megoldás, megoperáltatom. Az eddigi vizsgálati eredményeket elküldtem egy specialistához, most várom a visszajelzését, hogy kell-e műteni.

– Az Achilles-in szakadása miatt egyébként is 6-8 hetet kell kihagyom, a műtét esetén ez az idő pár héttel hosszabb lenne. Talán a sors akarta így, elpattant a húr, jelezve, hogy a sarkam ügyében végleges döntésre van szükség. Bízom benne, hogy ez a műtét végleg megszünteti a bajt. A tavaszi szezonomnak már minden bizonnyal annyi, ám egy sikeres műtét után, egészséges lábbal tudom majd megkezdeni a rehabilitációt - így a játékos.

Azért a ürömben is van öröm. Pákó így többet lehet a picivel, aki eddig nagyon jó kislány. Eszik, alszik, gyarapszik. Anyukája és apukája nagy boldogságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!