Sport

2015.03.26. 18:39

SpongeBob nem csípi a gödröket

Mózer Attila harmadik hellyel kezdte az idei bajnoki pontvadászatot.

Mózer Attila harmadik hellyel kezdte az idei bajnoki pontvadászatot.Elkezdődött! A hétvégén a Dunaszerdahelyhez közeli Slovakiaringen elstartolt az idei ralikrosszbajnokság. A legnagyobb érdeklődés a Supercar kategóriát kísérte, ahol felemásra sikeredett a formaautózás után szakágat váltó Kiss Pál Tamás premierje. Szombaton remek tempóban hajtotta a Škoda Fabiát, vasárnap aztán a technika ördöge közbeszólt, a motor megadta magát. A döntőt végül a remek formában kezdő Kárai Tamás (Škoda Fabia) nyerte az osztrák Alois Höller (Ford) és Wieszt Jankó (Seat Leon) előtt.

Nagy tempó a kanyarban

A legnagyobb kategóriában bajnoki ezüstig és bronzig jutó nyíregyházi Mózer Attila géposztályt váltott, és az idén a Supercars 1600-ban nyomja a gázt. Nyitásként egy harmadik helyet mutatott fel a SpongeBobbal „Mózer Felügyelő”.

– Összességében elégedett vagyok, hiszen a selejtezőkben élen is zártam – kezdte visszapillantását a nyitányra Mózer Attila. – Az elődöntőben a második helyről startoltam, tartottam a helyem az utolsó körig, amikor túlságosan nagy tempóban szálltam be egy kanyarba, egy gödör megdobott, és megfordultam. Mire beindítottam a Škodát, elmentek a többiek, végül negyedikként sikerült célba érnem. Így a döntőben a hatodik helyről indultam, az első kanyarban már harmadik voltam, amikor Végh Jani megpördített. Az új startot követően az utolsó körig a negyedik helyen autóztam, amikor sikerült megelőznöm Bánkuti Gabit, így harmadikként intettek le.

Rövidebb féktávok

– Az autóval minden rendben volt, nekem viszont még szoknom kell SpongeBobot. Ez a Škoda 300 kilóval könnyebb, és majd’ ugyanennyi lóerővel gyengébb, mint a tavalyi. Másként kell vezetni, sokkal rövidebb a féktávja, és a gödröket nem nagyon kedveli – így a pilóta.

A kategóriát végül Szijj Zsolt (Suzuki), nyerte az osztrák Werner Panhauser (Citroën) előtt. A mezőny tagjaira egy rövidke pihenő vár, aztán indulhatnak Máriapócsra, hiszen a hagyományoknak megfelelően a RabócsiRingen jön a húsvéti viadal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!