Sport

2015.03.02. 18:55

Száguldozni kell a Ferrarival, nem szántani

Nyíregyháza - A Tigers sikerre éhesen vág neki az áprilisban induló kiemelt bajnokságnak.

Nyíregyháza - A Tigers sikerre éhesen vág neki az áprilisban induló kiemelt bajnokságnak.

Bizakodva néznek az esztendő elé a Nyíregyháza Tigers amerikaifocistái. Alapnak remek a nemrégiben teremben elért második helyezés. A Cellect Aréna Kupák történetében zsinórban harmadszor döntőztek a mieink, akiknek a két győzelem után most az ezüst jutott. Az elmúlt héten aztán dr. Szépe József elnök-játékos bemutatta a csapat legújabb igazolását, mégpedig az új vezetőedzőt.

Az amerikai Bradley Hebing székfoglalójában elmondta, hogy egy új személetű csapatot akar felépíteni, a játékban pedig az erő helyett az észnek kell majd dominálnia. A csapat pedig gőzerővel készül, gyakorol tovább. Teremben a Móra-iskolában hetente kétszer, illetve a szabadban, a Nyíregyházi Főiskolának köszönhetően az MG-pályán. Az elnök szerint az idei nagypályás bajnokságban nagy durranásra készül a Tigers.

– Megvan a Hungarian Football League (HFL) kiemelt bajnokságának a mezőnye – kezdte olvasóink tájékoztatást dr. Szépe József. – Hét csapat vág majd neki a bajnoki pontvadászatnak, a fővárosi együttesek mellett a Győr Sharks, a Miskolc Steelers, illetve a szlovák Bratislava Monarchs. Őket már ismerjük, hiszen három éve a Közép-Kelet-Európai Interliga döntőjében legyőztük őket.

– Háromszor játszunk idegenben, és háromszor pályaválasztóként. A rajt nem lesz könnyű, hiszen április elején a Wolves vendégei leszünk. Ezt követően Pozsonyba látogatunk, majd április végén jön az első hazai meccs. Ezen visszavághatunk a győri cápáknak a teremtorna döntőjéért. Az újabb hazai meccsen az Újpest Bulldogst fogadjuk, majd Miskolcra utazunk. Az alapszakaszt hatalmas meccsel zárjuk, a bajnok Budapest Cowbells lesz az ellenfél.

– Az első kör után az első négy helyezett rájátszása következik, a két győztes meccselhet majd a fináléban, amely a sportág tiszteletére július negyedikén, a függetlenség napján lesz. Mégpedig a fővárosban. Tavaly nagyon megugrott a sportág iránti érdeklődés, a bajnoki döntőt közel hétezren látták a Szőnyi úti stadionban.

– A sportág egyre népszerűbb hazánkban, miként a média érdeklődése is – folytatta az elnök. – Úgy vélem, a hazai amerikai focinak jót tesz majd az a tény, hogy valamennyi fordulóról összefoglaló készül, és az egyik sportcsatorna rendszeresen műsorra tűzi ezeket a tudósításokat. Szeretnénk majd mi is minél jobb eredményekkel kirukkolni, és így is népszerűsíteni a nyíregyházi sportot.

– Panaszkodni nem akarok, de nem vagyunk könnyű helyzetben. Amíg például a Docler Budapest Wolves névadója segítségével tavaly több millióból gazdálkodhatott, addig mi szinte mindent saját erőből oldunk meg. Egy névadó nagyon sokat segítene, az idén éppen a nagy médiafelhajtás miatt jó befektetés lennénk. Addig is odatesszük magunkat a tréningeken, a bajnokságban pedig méltó módon szeretnénk képviselni Nyíregyházát és a megyét.

Égető pályagondok

– Sajnos, a pályagondunk sem oldódott meg igazán. Az MG-pálya ugyan nagy segítség, ám a talaj minősége finoma szólva kifogásolható. Kis túlzással olyan, mintha egy Ferrarival szántani kellene…

– Tudomásunk szerint az NYVSC-pálya üzemeltetése nem tisztázott, pedig ott szeretnénk rendezni majd a hazai bajnokikat. Nem nyíregyházi helyszínek lennének, ám mi szeretnénk a Tiszavasvári úti pályán meccselni, ahol eddig szép sikereket értünk el – mondta végezetül dr. Szépe József.

Amerikai foci: A kiemelt bajnokság menetrendje

A Nyíregyháza Tigers meccsei az alapszakaszban

Április 4.: Budapest Wolves–Nyíregyháza Tigers

Április 12: Bratislva Monarchs–Nyíregyháza Tigers

Április 25: Nyíregyháza Tigers–Győr Sharks

Május 16: Nyíregyháza Tigers–Újpest Bulldogs

Május 24: Miskolc Steelers–Nyíregyháza Tigers

Június 6: Nyíregyháza Tigers–Budapest Cowbells

Elődöntők

Június 21: alapszakasz 1.–alapszakasz 4.

Június 21: alapszakasz 2.–alapszakasz 3.

Döntő

Július 4: A két elődöntő győztese

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!