Sport

2015.03.18. 07:34

Újabb sérülés, kiállítás, tizenegyesek

Nyíregyháza - A Honvéd a Ligakupában vágott vissza Szparinak a bajnoki vereségekért.

Nyíregyháza - A Honvéd a Ligakupában vágott vissza Szparinak a bajnoki vereségekért.Ez már sokk! A Fradi meccsen a Szpari hat játékosa sérült meg, kedden pedig folytatódott a pechsorozat. A Honvéd elleni Ligakupa meccsból két perc ment el, amikor a legutolsó nyíregyházi igazolás, a fiatal Karacs Péter olyan szerencsétlenül ért földet egy ütközésnél, hogy megsérült a könyöke. A pályán hosszasan ápolták, rögzítették a karját, majd mentőautó vitte kórházba. A tartalékos nyíregyháziak ellen ugyan mezőnyfölényt harcoltak ki a kispestiek, ám ettől tovább nem jutottak, egészen a tizenegy perces (!) ráadásig, amikor Jesús Meza baloldali szabadrúgás mindenki előtt elsuhanva az addig jól védő Hrabina Alex kapujának bal sarkában kötött ki.

Szünetben kettős cserére szánta el magát Mátyus János, majd folytatódott az őrület. Hrabina próbálta szerelni a labdát rávezető Konét, aki elesett, a játékvezető tizenegyest adott és kiállította Hrabinát. Rövid tanakodás után Dato Dartsimelia lejött, a kapuba pedig a Ovszijenkó Volodimir állt be és bravúros vetődéssel kivédte Vécsei büntetőjét. Ez feldobta a vendégeket, aki tíz emberrel sem adták fel, és többször is veszélyeztették a kaput. Aztán jött egy újabb büntető, egy szöglet után a kapunak háttal álló Ignjatovics esett el, Sólymosi pedig a büntetpontra mutatott. Jesús Meza nem hibázott. A hajrá kezdetén aztán eldőlt a meccs, hiszen Jesus Meza egy szép akció végén 12 méterről megszerezte mesterhármasát. A hajrában Szabados lőtt 15 méterről, de Ovszijenko hárított, majd a hosszabbításban Prosser bombázott fölé.

Szerdán este kaptuk a hírt, hogy Karacs Pétert még este megműtötték.

KM-ML

Ligakupa

A négy közé jutásért, első mérkőzések

Honvéd-Szpari 3-0 (1-0)

Bozsik-stadion, 200 néző, v.: Solymosi.

Honvéd: Horváth – Erdős, Ignjatovics, Marku, Gazdag – Csábi (Lőrinczy, 62.), Jesús Meza (Palacios 81.), Vécsei (Szabados, 88.), Czár – Izazola (Ihrig-Farkas), Koné (Presser, 68.). Vezetőedző: Marco Rossi.

Nyíregyháza Spartacus: Hrabina – Rubus, Szokol, Ivanovs (Bosnjak, szünetben), Törtei - Arziani, Zofcák (Bosnjak, a szünetben) - Karacs (Vámos, 12., Kostic, 64.), Koller, Rezes - Dartsimelia (Ovszijenko,52.). Vezetőedző: Mátyus János.

Gól: Jesús Meza (45+10, 69., 11-esből, 80.)

Kiállítva: Hrabina (49.)

További eredmények

Ferencváros-Szigetszentmiklós 7-1 (5-0)

Pécs-MTK 0–1 (0-0)

DVSC-Videoton szerda, 18

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!