Sport

2015.04.01. 10:36

Csak egy menne már be!

Fehérgyarmat - A heti feladvány: találni valakit, aki gólt szerez a Szatmár Unió FC csapatában.

Fehérgyarmat - A heti feladvány: találni valakit, aki gólt szerez a Szatmár Unió FC csapatában.Az élet nem habostorta. Persze, nem is ígérte senki, hogy a Szatmár Unió FC számára fáklyásmenet lesz a tavaszi szezon. A megyei első osztályú futballcsapat a bentmaradásért küzd, amihez az idők során hozzászokhattak az érintettek. A legutóbbi évadban horrorisztikus körülmények között, az utolsó pillanatokban vált betonbiztossá a megkapaszkodás, vagyis már akkor is vékony jégen táncolt a gárda.

Momentán sem egyszerű a történet. Az SZUFC a tizenharmadik helyen táborozik, jelentős ponthátrányt felhalmozva a tizenkettedik Szakollyal szemben. Ebből egyenesen adódik, hogy az ábra változatlan – a kiesés megúszása a cél. A bökkenő csak annyi: a három lejátszott tavaszi összecsapáson az Ibrány elleni döntetlen kalapemelést érdemel, Mándokon, míg szombaton Baktalórántházán elvérzett a szatmári legénység, miközben a kapuba még egyszer sem sikerült betalálni.

– Van hiányérzetem, Mándokon és Baktán is valós esélyünk volt arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk, egyedül a kapu előtti határozatlanságnak köszönhetjük, hogy nem tartunk előrébb – nyomatékosította Siti Ferenc, a Szatmár Unió FC edzője. – Márpedig egyértelmű, gólok nélkül nem fogunk haladni. A háttér rendezett, minden működik, csak a győzelem várat magára. Most két idegenbeli meccs következik, ami sok mindent meghatároz: előbb a Dombrádon, majd a Nagykálló ellen játszunk, ezen két meccsen nem lehet hibázni!

Ráadásul bravúr győzelmekre is szükség lesz. Nyilván, a dombrádiak is úgy gondolják, kit, ha nem minket vernek meg, dehát éppen ez benne a szép. A csapatban ott rejlik a jobb szereplés esélye, egy kis plusz hiányzik az előrelépés érdekében. Rúgtunk már kapufát, hagytunk ki helyzeteket, csak egy menne már be! A héten az lesz a feladvány, hogy valakit találjak, aki gólt rúg. Ha más nem, akkor én...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!