Sport

2015.04.21. 10:30

Felvillanyozva folytathatják

Nyíregyháza - Az áramszünet sem törte meg a nyíregyháziakat, akik kettős győzelemmel léptek túl a Jászberényen.

Nyíregyháza - Az áramszünet sem törte meg a nyíregyháziakat, akik kettős győzelemmel léptek túl a Jászberényen.

Lerendezték. Mégpedig gyorsan. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata kettős győzelemmel tudta le a Jászberény elleni párharcot. Ez így kimondva egyszerűnek tűnik, mint az egyszer egy. A békét és nyugalmat árasztó hazai siker után azonban a „visszavágó” meglehetősen kalandosan alakult. Áramszünet miatt a késő esti órákba nyúlt a pénteki összecsapás, és egyéb „nyalánkságok” is történtek. A lényeg az, hogy a szabolcsi hölgykoszorú a folytatásban az 5. hely megszerzéséért lép színre – a TF-Budapesttel szemben.

– Tény, feszült hangulatú meccset játszottunk Berényben – taglalta Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője a 3:1-re megnyert találkozó részleteit. – Ellenfelünk értelemszerűen mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, ráadásul az áramszünet is rosszkor jött, mert a harmadik szettben lendületben voltunk,14:9-re vezettünk: a húsz perces kényszerszünetet követően pillanatok alatt 16:16 lett az állás. De nem tört meg ekkor sem a társaság. A Jászberény nehezen viselte, hogy az alapszakaszban játszott meccsekkel együtt immáron negyedszer nem tudott legyűrni minket. Hozzáteszem, a szezon közben sérülések zavarták őket, sokszor kellett új csapatot építeni, és természetes, hogy minél jobb szereplésre törekedtek. Ugyanakkor azt gondolom, a párharc első mérkőzése meghatározó jelentőségű volt, bebizonyosodott, hogy pillanatnyilag előrébb tartunk. Az is egyértelmű, szeretnénk most már a lehető legelőkelőbb helyet megcsípni, még ha nem is lesz könnyű menet.

Minderre május elejéig várni kell, az viszont fix: a nyíregyháziak idegenben kezdik a TF elleni különcsatát.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!