Sport

2015.04.02. 07:59

Luigit a rajtszáma is kötelezi!

Máriapócs - A Puma sérült, a remek pilótára riválisok várnak a Super 1600 mezőnyében.

Máriapócs - A Puma sérült, a remek pilótára riválisok várnak a Super 1600 mezőnyében.Luigi tavaly két vasat is tartott a tűzben. Lajos Gyula így ismert rali­krosszozóként és a Super 1600 kategóriában bajnoki címet szerzett, hasonló helyen végzett a Közép-európai Zóna Trófeán, valamint az osztrák és cseh pontvadászatokon. A Supernationalban bajnoki ezüst került a nyakába. Az idei szezonnak is úgy vágott neki, hogy ismét duplázik. A szlovákiai nyitányon végül csak Supertoursban indult, ám nem volt szerencséje.

Tetszik neki az új módi

– Sajnos, a Puma megadta magát, a nagy tempó kinyomta a motorját – summázta a történteket Luigi.

Mivel a Super 1600-ban a Škoda Fabia nem volt teljesen készen, ott nem is indult. Most változott a helyzet, a húsvéti máriapócsi versenyen ebben a géposztályban fog körözni; mivel a Pumát nem sikerült még 100%-os állapotba hozni, így a Supertouring mezőny nélküle fog elrajtolni.

– A tervek szerint mindkét autóval indultam volna a RabócsiRingen, ám sajnos csak a Super 1600-ban állhatok rajthoz – az 1-es rajtszámmal, és ennek megfelelő helyezést szeretnék majd elérni – folytatta a pilóta.

Nos, erre címvédőként, Európa-bajnoki és világbajnoki futamokon szerzett rutinnal felvértezve nagy esélye van. Igaz, ebbe azért szeretne beleszólni a nyitányon remeklő, ralis múlttal bíró Szijj Zsolt (Suzuki Swift), a nyíregyházi Mózer Attila (Škoda Fabia), és ifjabb Bánkúti Gábor (Peugeot 206).

Miként jó pár versenyzőtársa, Luigi is ott volt az elmúlt hétvégén a RabócsiRingen. Igaz, autóba nem ült, ám alaposan szemügyre vette a meghosszabbított pályát és a joker-kört.

– Nagyon tetszik a RabócsiRing és az új lebonyolítási rendszer, amely számomra az Európa-bajnoki és világbajnoki futamokon már ismert volt. Mivel a selejtezők közül nem lehet elhagyni egyet, minden futamon maximális koncentrálással kell autózni, ami kedvez a technikás pilótáknak. Ráadásul a döntővel együtt hatszor lehet rajthoz állni, márpedig nekünk az a fontos, hogy sokat autózzunk. És persze, ha lehet, nyerjünk. Bízom benne, hogy ebben a kategóriában sikeresebben rajtolok, mint a Supertoursban – mondta végezetül Luigi.

Pamacs, Rodrigó és a Zentai-fivérek

Az Országos Amatőr Versenysorozat résztvevői ismét kitettek magukért, hiszen több mint negyvenen neveztek a húsvéti nyitányra. A „retro” csatákat idéző pilóták között olyan nevekkel is találkozhatunk majd, mint Béke Attila (BMW), vagy Újfalusi Miklós (VW Golf), azaz a mindenki Pamacsa, valamint a „látványlovas” Taskó Rodrigó (BMW), akik garantálják az izgalmakat.

Nem is szólva a driftben sikereket elért Zentai-fivérekről, akik az idén a ralikrosszpályára is visszatérnek. Minden kategóriában nagy csata várható, új technikákkal és régi arcokkal. Mindezek garantálják a feledhetetlen szórakozást, és várhatóan a régi szép időket idézik majd vissza.

KM-ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!