Sport

2015.04.29. 19:00

Michelisz és a pozitív energiák

Hétvégén újra hazánkban vizitál a Túraautó Világbajnokság (WTCC) mezőnye.

Hétvégén újra hazánkban vizitál a Túraautó Világbajnokság (WTCC) mezőnye.

Michelisz Norbert, a Zengő-Honda pilótája a Hungaroringen hazai környezetben mérkőzhet meg a túraautó-világbajnokság soros futamán a legnagyobb riválisokkal, és reményei szerint jobb helyzetben lehet, mint az évad első két fordulójában.

Nehéz volt az első verseny

Aki járt már WTCC-futamon a sorozat 2011-es hazai premierje óta, tudhatja jól, hogy alig van felemelőbb érzés annál, mint amikor a népes nézősereg torka szakadtából biztatja az ország Norbiját. Egy magyar pilótát egy magyar versenypályán, a legfontosabb túraautós világsorozat eseményének keretein belül…

A himesházi fenegyerek szerint a hazai futam „mindig nagyon különleges”, ugyanakkor a különféle kötelezettségek miatt „zsúfoltabb, a rajongói elvárások miatt pedig nagyobb nyomással is jár”, mint a világ más részein tartott összecsapások.

– Emlékszem, hogy az első évben, 2011-ben nagyon, nagyon nehéz volt a hazai forduló, a második versenyen egy hibát is elkövettem a rám nehezedő nyomás hatására. Négy év után már van rutinom abban, hogyan kezeljem a helyzetet, és hogyan váltsam pozitív energiára azt a csodálatos támogatást, amit kapok a rajongóktól. Lenyűgöző egyébként, hogy ez mit hoz ki az emberből – mondta a WTCC hivatalos honlapjának adott interjújában a Hondával versenyző Michelisz.

Norbi már számos alkalommal bizonyította, hogy nagy tudora a mogyoródi motorsportszentélynek, ám hangsúlyozza, hogy a hazai pálya előnyére ezen a szinten már nem nagyon lehet alapozni.

– A WTCC-ben csúcskaliberű pilóták hajtanak, akik pillanatok alatt kiismernek egy-egy új pályát, itt ráadásul már négy alkalommal versenyeztünk. Most már nem mondhatom azt, hogy jobban ismerem a Hungaroringet, mint bárki más. Előnyöm csak a rajongók támogatásából, az abból nyert pozitív energiákból származhat – fogalmazott a pilóta.

Fojtogató a Citroën fölénye

Michelisz tavaly karrierje legjobb összetettbeli eredményét produkálva a ponttáblázat negyedik helyén végzett, ezzel a Honda-kontingens legjobbja lett. A tél arról szólt, hogy elfogadja-e a japán márka gyári csapatának ajánlatát, vagy inkább marad nevelőegyesületénél, a Zengő Motorsportnál. Az utóbbi mellett tette le a garast, és annak ellenére is optimista az idei szezonnal kapcsolatban, hogy az első két forduló alapján a Citroën fölénye továbbra is fojtogatóan nagy.

Arra a kérdésre, hogy a Hungaroring a jobb vagy a nehezebb hétvégék közé tartozik majd, a magyar pilóta így felelt:

– Sokat várok a hétvégétől, mert tudom, hogy egész évben érkeznek majd fejlesztések, az első csomag épp a magyar futamra készül el. Javuló autóval, némi szerencsével és egy jókora adag pozitív energiával szerintem harcban lehetünk, talán még egy futamgyőzelemért is.

Mészáros Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!