Sport

2015.04.23. 17:41

Nem maradtak diákolimpiai bajnoki cím nélkül

Nyíregyháza - A Dávid SC bunyósai közül a serdülő korcsoportos Fortunyák Patrik szerzett aranyat.

Nyíregyháza - A Dávid SC bunyósai közül a serdülő korcsoportos Fortunyák Patrik szerzett aranyat.Rekordszámú induló részvételével rendezték meg Győrben az utánpótláskorú ökölvívók diákolimpiáját. A legnagyobb hazai korosztályos megmérettetésen a Dávid SC tíz versenyzője vett részt – ezúttal az iskolai színeket képviselve.

Mindenkit legyőzött

Közülük a legjobb eredményt Fortunyák Patrik érte el, aki a serdülők 62 kilogrammos kategóriájában valamennyi ellenfelét legyőzve megszerezte az országos bajnoki címet. Egy súlycsoporttal feljebb, a 65 kilósok között Horváth Attila a döntőig verekedte magát, ahol szoros versenyben alulmaradva a második helyezést szerezte meg.

A juniorok 54 kilós súlycsoportjában Horváth Róbert bajnokesélyesként érkezett a viadalra, ám az elődöntőben a Madárfészek Bokszakadémia színeiben versenyző riválisát úgy hozták ki győztesnek vele szemben, hogy Robi a látottak alapján legyőzte őt – ezzel bronzérmet szerzett a nyíregyházi sportoló.

A 38,5 kilogrammosok között induló Tóth Kristóf és Béres Levente olyan szoros mérkőzéseken maradt alul ellenfeleivel szemben, hogy egyáltalán nem lett volna meglepő, ha őket hozzák ki győztesen.

A juniorok között 46 kg-ban Dzsugán Dominik a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget, 52 kg-ban Suha Balázs egy mérkőzést megnyerve az ötödik helyen végzett, 63 kg-ban Pap Bence csak a bírók szerint szenvedett vereséget zuglói ellenfelétől.

Béres Dániel a 66 kilóban kaposvári ellenlábastól kapott ki, míg 70 kg-ban Major Róbert szintén egy megnyert meccs után a későbbi győztestől kapott ki, és lett végül ötödik.

A szakosztály edzői, Barkóczi László, Tóth László, Molnár Bence és Vánczku Csaba elégedettek lehettek a bunyósok teljesítményével.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!