Sport

2015.04.02. 11:02

Sportrelikviákkal a gyógyulásért

Nyíregyháza - Zsófika gyógykezelését, életszínvonalának javítását segítenék majd a forintok.

Nyíregyháza - Zsófika gyógykezelését, életszínvonalának javítását segítenék majd a forintok.A sportrelikviákat gyűjtők nemsokára – április 27-én – sok kincsre szert tehetnek, ráadásul a vásárlásukkal egy beteg kislány gyógykezelését segíthetik. Mint már korábban beszámoltunk róla, a Nyíregyházán élő, most 11 éves kislány, Deme Zsófia 2013 márciusában átesett egy „szokványos” felső légúti betegségen. Az antibiotikumos kezelés után meggyógyult, viszont onnantól napról napra fáradékonyabb, sápadtabb lett, a hasát is sokszor fájlalta. A kórházban az orvosi vizsgálatok leukémiát állapítottak meg, ezért 2013 május 3-án mentővel azonnal a Debreceni Gyermekhaematológiai tanszékre szállították. Orvosai véleménye szerint egy vírus - ami miatt márciusban beteg volt -, állíthatta le a vérképző rendszert, emiatt tudott nála kialakulni a leukémia.

Az intenzív kemoterápia 2014. január 3-ig tartott, ezt követte az úgynevezett fenntartó kezelés, ami gyógyszeres kemoterápiát jelent, és ami a mai napig is tart. Ősszel lesz a záró csontvelő vizsgálat, ami alapján eldől, kell-e csontvelő transzplantáció. A gyógyszerek miatt még most is rendszeresek a száj-nyálkahártya fertőzések, amelyek szintén gyógyszeres kezelést igényelnek. A leukémia diagnosztizálásakor Zsófia 3. osztályos volt. Mivel májusig nem hiányzott sokat, be tudta fejezni ezt az évfolyamot. A 4. osztályt magántanulóként végezte el, hogy ne veszítsen évet. Napjainkban újra jár már iskolába a gyógyszeres kezelés mellett.

- Már 2013-tól elkezdtük az árverés szervezését, ezért híres magyar és külföldi sportolókat kerestem meg azzal a céllal, hogy egy-egy személyes tárgy vagy relikvia felajánlásával ők is hozzájáruljanak Zsófika gyógyulásához, életszínvonalának javításához - mondta el lapunknak Deméné Kovács Marianna, Zsófia édesanyja. - Sajnos, a kemoterápia alatt családunk teljesen tönkre ment, mind anyagilag, mind lekileg, de ahogy Zsófika nem adta fel a harcot, így mi szülők sem.

Az árverésre felajánlott tárgyak:

Valentino Rossi: kettő dedikált póló Olaszországból

Tomori Zsuzsi: egy válogatott mez dedikálva

Miló Viki: Kick Box VB kupa

Vasvári Sándor: az 1983-as Londoni Európa Kupa porcelán emléktárgya

Kovács Ági: egy dedikált úszósapka

Bakosi Béla: az 1987-es hármasugrásért kapott aranyérem díszdobozban, dedikálva.

Szucsánszki Zita: egy válogatott mez dedikálva

Talmácsi Gábor: dedikált base ball sapka

PLER Bp.kézilabdacsapat: csapatmez, amit minden játékos dedikált

Magyar Úszó Szövetség: a 2014-es Dohai Világbajnokság hivatalos plakátja bekeretezve, minden magyar résztvevő dedikálásával.

Az árverés az Index Caféban lesz április 27-én 20 órától. Akik nem tudnak részt venni az árverésen, de szeretnék Zsófikát támogatni, a következő bankszámlaszámon megtehetik: 18203105-01437525-10010016

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. április 2-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!