Sport

2015.04.23. 14:18

Videó: Üresen áll a 400 millió dolláros aréna Ukrajnában

Na nálunk sem kell különösebben megküzdeni egy jó helyért az élcsapatok stadionjaiban, a szomszédos országban ennél sokkal szomorúbb oka vannak, hogy senki sem jár meccsre: a háború.

Na nálunk sem kell különösebben megküzdeni egy jó helyért az élcsapatok stadionjaiban, a szomszédos országban ennél sokkal szomorúbb oka vannak, hogy senki sem jár meccsre: a háború.A Shakhtar Donetsk évtizedeken át Európa egyik legjobb focicsapata volt. 5 éven át folyamatosan ők voltak az ukrán első osztály győztesei. Otthonukban, a Donbass Arénában játszották a 2012-es Eb több mérkőzését. A háborúnak köszönhetően azonban az 50.000 fős stadion 1 éve teljesen üresen áll. Az építmény meg is sérült, a csapat székhelyét pedig máshova tették, mint ahogy a környéken lakó 1 millió ember is elmenekült. A harcokban eddig 6.100-an haltak meg, főleg Donyeck környékén. A Shakhtar központja most Ukrajna fővárosában, Kijevben van, a haza meccseit pedig Lviv-ban játssza. A klub már nagyon szeretne hazatérni, de egyelőre nem nyugszanak a kedélyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!