Sport

2015.05.11. 17:34

Aki indult, mindent bele is adott

Nyíregyháza - A döntőben csak teljes csapattal lehet esélye a jó eredményre a DSC-SI-NYSC-nek a csapatbajnokságon.

Nyíregyháza - A döntőben csak teljes csapattal lehet esélye a jó eredményre a DSC-SI-NYSC-nek a csapatbajnokságon.

Ha nem lenne pénzdíjas a csapatbajnokság, akkor mindegy is lenne, hogy az első vagy a második helyen jutott tovább a DSC-SI-NYSC, vagyis a debreceni-nyíregyházi vegyes csapat a keleti elődöntőről, de mivel premizált a viadal, van ára annak, hogy a kétnapos verseny finisében a keleti fellegvárak közös együttese a gödöllői-budapesti (GEAC-BEAC-Ikarus) csapat mögé szorult.

Ha a Nyíregyházi Sportcentrum sportolói közül a maga versenyszámában itthon évek óta egyeduralkodónak számító Bakosi Péternek (magasugrás) és Helebrandt Máténak (gyaloglás) sérülés miatt nem kellett volna visszalépnie, illetve debreceni részről a 800 és az 1500 méterre jó eséllyel pályázó Kazi Tamás sem marad távol, akkor ledolgozható lett volna a 28 pontos különbség (a győzelemért 12 egység járt).

Akik viszont pályára léptek, nyíregyházi részről mindent megtettek a jó szereplésért, és nem is okozott senki csalódást. A kilenc elsőség mellé öt-öt második és harmadik helyezés párosult, női diszkoszvetésben és női kalapácsvetésben is kettős nyíregyházi siker született, vagyis ezekben a versenyszámokban szereplők különösen sokat tettek a csapatért. Még akkor is, ha nem feltétlenül nemzetközi szintű eredményeket hozott minden viadal, de ez már ne azok baja legyen, akik megnyerték a maguk számát.

A férfi diszkoszvetés számított a két nap egyik leginkább várt „mérkőzésének”, és sokáig úgy nézett ki, Szikszai Róbert ismét nem tudja legyőzni klubtársát, Káplár Jánost. Utolsóra azonban a hatvan métert közelítette a dobásával, amellyel nemcsak a csapattársát, hanem a téli dobóbajnok Huszák Jánost is megelőzte.

A teljes cikk és eredménylista elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. május 12-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!